Orechové sušienky aj ako vianočné pečivo

Recept Orechové sušienky aj ako vianočné pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pôvodný recept je s pekanovými orechmi, ja používam vlašské. Sušienky sú krásne krehké, majú plnú chuť masla a orechov a doslova sa Vám rozplynú na jazyku. Majú len jednu vadu, zjedia sa vždy príliš rýchlo :)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na asi 24 sušienok si pripravte:

113 gzmäknuté maslo
33 gkrupicový cukor
130 gpolohrubá múka
100 ghrubo mleté vlašské (pekanové) orechy
1/2 lyžičkysoľ
na obaleniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mise zmiešajte múku, soľ a mleté orechy. Tie by nemali byť zomleté úplne na jemno, lepšie, keď zostanú malé kúsky orechov.
  2. Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do peny, potom prisypte múku s orechmi a dobre premiešajte. Dajte asi na 30 minút stuhnúť do chladničky.
  3. Rúru predhrejte na 190 stupňov, dva plechy vyložte papierom na pečenie.
  4. Z cesta tvarujte malé guľôčky a dajte na plech. Z jednej dávky je zvyčajne asi 24 kúskov. Berte do úvahy, že pri pečení trochu nadobudnú veľkosť.
  5. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 12 - 15 minút, až sú ľahko do zlatista. Nechajte chvíľku vychladnúť na plechu, potom opatrne preložte na chladiacu mriežku. Ešte vlažné ich obaľte v práškovom cukre. Ak by ste ich obaľovali horúce, cukor sa bude lepiť a urobí žmolky.
  6. Sušienky môžete jesť hneď po upečení alebo v uzavretej krabici skladovať niekoľko dní, možno aj týždňov. Pokiaľ Vám teda tak dlho vydržia :))

Zdroj: Víkendové pečení

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť