Orechové sušienky aj ako vianočné pečivo

Pridal: NajLucka, 4.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Sušienky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pôvodný recept je s pekanovými orechmi, ja používam vlašské. Sušienky sú krásne krehké, majú plnú chuť masla a orechov a doslova sa Vám rozplynú na jazyku. Majú len jednu vadu, zjedia sa vždy príliš rýchlo :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 4.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Sušienky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Na asi 24 sušienok si pripravte:
113 gzmäknuté maslo
33 gkrupicový cukor
130 gpolohrubá múka
100 ghrubo mleté vlašské (pekanové) orechy
1/2 lyžičkysoľ
na obaleniepráškový cukor
- V mise zmiešajte múku, soľ a mleté orechy. Tie by nemali byť zomleté úplne na jemno, lepšie, keď zostanú malé kúsky orechov.
- Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do peny, potom prisypte múku s orechmi a dobre premiešajte. Dajte asi na 30 minút stuhnúť do chladničky.
- Rúru predhrejte na 190 stupňov, dva plechy vyložte papierom na pečenie.
- Z cesta tvarujte malé guľôčky a dajte na plech. Z jednej dávky je zvyčajne asi 24 kúskov. Berte do úvahy, že pri pečení trochu nadobudnú veľkosť.
- Dajte piecť do vyhriatej rúry na 12 - 15 minút, až sú ľahko do zlatista. Nechajte chvíľku vychladnúť na plechu, potom opatrne preložte na chladiacu mriežku. Ešte vlažné ich obaľte v práškovom cukre. Ak by ste ich obaľovali horúce, cukor sa bude lepiť a urobí žmolky.
- Sušienky môžete jesť hneď po upečení alebo v uzavretej krabici skladovať niekoľko dní, možno aj týždňov. Pokiaľ Vám teda tak dlho vydržia :))
Zdroj: Víkendové pečení
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ořechové sušenky i jako vánoční cukroví.
KOMENTÁRE K RECEPTU