Orechové nepečené trubičky

Recept Orechové nepečené trubičky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čas sviatkov už vidím na každom kroku a ani ja som neodolala "upiecť" niečo nové, čo som doteraz ešte ani raz nerobila. Trochu som sa bála, či je budem vedieť oddeliť cesto od formičky, ale išlo to bez problémov. Plnila som len šľahačkou, známa mi odporučila plniť salkovým krémom, tak nabudúce určite skúsim aj s ním. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

75 gmleté vlašské orechy
75 gpráškový cukor
75 gpodrvené detské okrúhle piškóty
1 ksvajce
1 lyžicakakao
na zdobeniečokoláda (i biela, i tmavá)

Krém:

200 mlsmotana na šľahanie
1 bal.stužovač
2 lyžicepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pretože som ich robila prvýkrát, suroviny sú uvedené v polovičnej dávke, ako bolo v origináli. Vyšlo mi cca 20 trubičiek, ale záleží na tom, aké veľké máte trubičky, aké dlhé ich budete robiť a, samozrejme, aj ako vyvaľkáte cesto.
  2. Orechy, práškový cukor a podrvené detské okrúhle piškóty zmiešame v miske, pridáme vajíčko, kakao a všetko spolu rukou zmiešame. Vytvoríme guličku, ktorú vložíme medzi potravinársku fóliu a rozvaľkáme na plát hrubý cca 0,5 cm.
  3. Priložíme trubičku, zmeriame si kúsok cesta, ktorý budeme natáčať a nakrájame.
  4. Každú trubičku postavíme a necháme celú noc sušiť pri izbovej teplote. Ja som trubičky robila večer, takže ráno som máčala v čokoláde a plnila krémom (smotanu som vyšľahala s cukrom a stužovačom do tuhej šľahačky).
  5. Nezabudnite najskôr obaliť v čokoláde, počkať, kým čokoláda stuhne a až potom plniť. Skladujeme v chladničke alebo v komore, kde je chladno.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť