Olejový, bezlepkový mazanec bez mlieka a cukru

Recept Olejový, bezlepkový mazanec bez mlieka a cukru

Pridal: ebass, 12.3.2021

Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekto nemôže vajíčka, niekto nemôže mlieko, niekto zase lepok, niekto nemôže soľ alebo niekto zase cukor. No existuje milión ľudí, ktorí majú problém s nejakou surovinou. Ja som piekla veľkonočný mazanec bez klasického mlieka, to som nahradila rastlinným, pridala som kozí jogurt, ktorý je zvyčajne náhradou za mlieko alebo znovu použite rastlinný jogurt a použila som aj bezlepkovú múku. Mazanec bol neskutočne chutný. Ak nemôžete lepok, určite skúste. Autor: ebass

FOTKA OD VÁS

Pridal: ebass, 12.3.2021

Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Pečivo

SUROVINY

Na cesto:

220 mlrastlinné mlieko
150 gkozí alebo rastlinný jogurt
1 ksvajce
30 gStévia
štipkasoľ
3 lyžičkycitrónová šťava
2 lyžiceolej
530 gbezlepková múka
1 bal.droždie

Na vrch mazanca:

1 ksvajce
hrsťplátky mandlí

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetko zmiešame a poriadne premiesime, posypeme bezlepkovou múkou, prikryjeme utierkou a necháme 45 minút kysnúť.
  2. Potom vyberieme cesto na plech s papierom na pečenie a mokrými rukami vypracujeme bochník, pozor, cesto je dosť riedke. Necháme ešte 15 minút kysnúť na plechu.
  3. Potom narežeme krížik, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme plátkami mandlí.
  4. Rúru si predhrejeme na 200° C a pečieme 10 minút a potom znížime na 150° C a ešte pečieme 40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť