NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Obrátený rezeň so zemiakovou kašou
Obrátený rezeň so zemiakovou kašou
Recept Obrátený rezeň so zemiakovou kašou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   7.10.2020

Obrátený rezeň so zemiakovou kašou

Klasický rezeň v trojobale asi pozná každý. Ale skúsili ste niekto rezeň "obrátený"? Určite vyskúšajte, toto jedlo je u nás veľmi často ako nedeľný obed, máme ho radi aj s ryžou, aj s opekanou zeleninou, ale najradšej s klasickou maslovou zemiakovou kašou alebo opečenými zemiakmi. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Suroviny
4 plátky
bravčová krkovička bez kosti (výška 2 cm)
100 g
anglická alebo iná slanina
3 ks
vajce
podľa potreby
strúhanka
2 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
1 lyžica
plnotučná horčica
na vyprážanie
masť
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán potrieme horčicou. Vložíme do strúhanky a rukami ju poriadne "nabúchame" do mäsa. Lepšie je použiť mikroténové vrecko.
  2. Obalené mäso pretiahneme rozšľahanými vajcami a smažíme v rozpálenom tuku pozvoľna z oboch strán dozlatista. Potom preložíme do pekáča.
  3. Na každý plátok mäsa dáme na céčka pokrájanú cibuľu, plátky slaniny a vyskláme čo najtesnejšie k sebe.
  4. Priklopené zapekáme v rúre na 200 stupňov cca 30 minút.
  5. Potom zložíme pokrievku a necháme ešte 10 minút dôjsť na farbu.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár