Obrátený rezeň so zemiakovou kašou

Pridal: rebeka, 7.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Sviatočné pečenie, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Klasický rezeň v trojobale asi pozná každý. Ale skúsili ste niekto rezeň "obrátený"? Určite vyskúšajte, toto jedlo je u nás veľmi často ako nedeľný obed, máme ho radi aj s ryžou, aj s opekanou zeleninou, ale najradšej s klasickou maslovou zemiakovou kašou alebo opečenými zemiakmi. Autor: Naďa I. /Rebeka/
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 7.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Vianoce, Sviatočné pečenie, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
4 plátkybravčová krkovička bez kosti (výška 2 cm)
100 ganglická alebo iná slanina
3 ksvajce
podľa potrebystrúhanka
2 kscibuľa
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
1 lyžicaplnotučná horčica
na vyprážaniemasť
- Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán potrieme horčicou. Vložíme do strúhanky a rukami ju poriadne "nabúchame" do mäsa. Lepšie je použiť mikroténové vrecko.
- Obalené mäso pretiahneme rozšľahanými vajcami a smažíme v rozpálenom tuku pozvoľna z oboch strán dozlatista. Potom preložíme do pekáča.
- Na každý plátok mäsa dáme na céčka pokrájanú cibuľu, plátky slaniny a vyskláme čo najtesnejšie k sebe.
- Priklopené zapekáme v rúre na 200 stupňov cca 30 minút.
- Potom zložíme pokrievku a necháme ešte 10 minút dôjsť na farbu.
Môj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Obrácený řízek s bramborovou kaší.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schnitzel mal anders an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Fordított szelet burgonyapürével.
KOMENTÁRE K RECEPTU