Obrátený rezeň so zemiakovou kašou

Recept Obrátený rezeň so zemiakovou kašou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasický rezeň v trojobale asi pozná každý. Ale skúsili ste niekto rezeň "obrátený"? Určite vyskúšajte, toto jedlo je u nás veľmi často ako nedeľný obed, máme ho radi aj s ryžou, aj s opekanou zeleninou, ale najradšej s klasickou maslovou zemiakovou kašou alebo opečenými zemiakmi. Autor: Naďa I. /Rebeka/

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

4 plátkybravčová krkovička bez kosti (výška 2 cm)
100 ganglická alebo iná slanina
3 ksvajce
podľa potrebystrúhanka
2 kscibuľa
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
1 lyžicaplnotučná horčica
na vyprážaniemasť

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán potrieme horčicou. Vložíme do strúhanky a rukami ju poriadne "nabúchame" do mäsa. Lepšie je použiť mikroténové vrecko.
  2. Obalené mäso pretiahneme rozšľahanými vajcami a smažíme v rozpálenom tuku pozvoľna z oboch strán dozlatista. Potom preložíme do pekáča.
  3. Na každý plátok mäsa dáme na céčka pokrájanú cibuľu, plátky slaniny a vyskláme čo najtesnejšie k sebe.
  4. Priklopené zapekáme v rúre na 200 stupňov cca 30 minút.
  5. Potom zložíme pokrievku a necháme ešte 10 minút dôjsť na farbu.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť