Novoročný kapustový šalát s kyslou smotanou

Recept Novoročný kapustový šalát s kyslou smotanou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mnoho ľudí si dáva ako novoročné predsavzatia schudnúť, pretože cez Vianoce si dopriali veľa kalorických jedál, hlavne vyprážaný rezeň alebo rybu, sladké koláče alebo veľa pečiva. Niekto začne až po Novom roku a na Silvestra si dopraje zemiakový šalát plný majonézy a niekto už začína hneď po Vianociach. Zľahka a opatrne. My doma robievame cestovinový alebo len zeleninový šalát, k tomu kúsok špaldového chlebíka alebo aj bez a nevieme si ho vynachváliť. Každý si naberie trušku a hlavné je to, že každému chutí. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

300 gkapusta
2 ksparadajka
3 ksuhorka
1 kspaprika
1 konzervakukurica
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

Omáčka:

majonéza
kyslá smotana
citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kapustu nakrájame na rezance, pridáme nadrobno nakrájanú uhorku, paradajku, papriku a vysypeme konzervu kukurice. Všetko spolu premiešame, pridáme soľ, korenie a odložíme bokom.
  2. V druhej miske vymiešame kyslú smotanu s majonézou a citrónovou šťavou. Majonézy pridávame toľko, ako svieži šalát chceme mať. Čím menej majonézy, tým sviežejší šalát. Kyslá smotana dodá šalátu lepšiu chuť. Preto majonézu pridávajte pomaly a vždy ochutnávajte.
  3. Omáčku vylejeme na pokrájanú zeleninu, zľahka premiešame a takto pripravený šalát odložíme do chladničky na minimálne hodinu. Po hodine je šalát vynikajúci. Všetky chute sa dokonale prepoja.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť