Nepečený piškótový tunel s broskyňami

Recept Nepečený piškótový tunel s broskyňami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Síce som do pečenia naprostý blázon, ale nie som samovrah, takže rúra včera v tých horúčavách jednoducho odpočívala. To ale v žiadnom prípade neznamená, že by nám chýbala dobrôtka k popoludňajšej káve. A pretože to mala byť rýchlovka, vypr... som sa na nejaké prevratné zdobenie. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

3 bal.dlhé cukrárske piškóty
1 plechovkabroskyňa
4 bal.kyslá smotana
2 bal.vanilkový cukor
podľa chutipráškový cukor
100mlmlieko
1/2 dclAmaretto (môže byť kľudne aj obyčajný rum)
na posypaniekokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske vareškou prešľaháme kyslú smotanu s vanilkovým a práškovým cukrom.
  2. Formu na biskupský chlebíček si vyložíme potravinárskou fóliou. Na dno uložíme vrstvu cukrárskych piškót, ktoré máčame v zmesi mlieka a Amaretto. Potrieme trochou krému, poukladáme scedeným a na menšie kúsky pokrájaným ovocím, opäť potrieme krémom a poukladáme ďalšou vrstvou namočených piškót. Nasleduje opäť vrstva krému, opäť ovocie, krém a piškóty.
  3. Navrch natrieme slabú vrstvu krému, posypeme strúhaným kokosom a dáme do chladničky najlepšie cez noc stuhnúť.
  4. Potom už stačí len vyklopiť, odstrániť fóliu a dozdobiť podľa chuti a fantázie. My máme len takého "nahého" krásavca.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť