Nepečený dezert z detských piškót, salka a tvarohu

Recept Nepečený dezert z detských piškót, salka a tvarohu
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci nepečený dezert, ktorý máte pripravený za pár minút. Postačí pripraviť krém z dvoch surovín - tvaroh a karamelové salko a všetko poukladať do formy. Doma si veľmi pochvaľovali, chutil naozaj skvelo. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

Základ:

1 a 1/2 bal.dlhé detské piškóty
230 mlmlieko
40 gkaramelové salko
podľa potrebykakao

Krém:

750 gjemný tvaroh
1 konzervakaramelové salko

Poleva:

40 gmlieko
60 gmaslo
100 gčokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si formu, ktorej boky vyložíme papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou. 
  2. Tvaroh vymiešame s karamelovým salkom - postačí aj ručne, ja som šľahala mixérom, tak mi tvaroh trochu zredol, ale nevadí, piškóty to v konečnom výsledku pekne vsiakli, ale nabudúce to vymiešam iba ručne. 
  3. 230 ml mlieka ohrejeme a pridáme karamelové salko. Vymiešame a môžeme začať vrstviť. 
  4. Piškóty namočíme do karamelového salka, poukladáme ich na dno pripravenej formy, nanesieme 1/3 krému, bohato posypeme kakaom (použijeme jemné sitko), znova poukladáme namočené piškóty, nanesieme 1/3 krému, posypeme kakaom, poukladáme piškóty namočené do karamelového mlieka a nanesieme zvyšný krém. Uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
  5. Po stuhnutí na vrch nanesieme polevu, ktorú pripravíme tak, že mlieko a maslo ohrejeme a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, ktorú miešaním rozpustíme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť