Nepečené 3BIT rezy

Recept Nepečené 3BIT rezy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Obľúbená čokoládka 3bit v podobe zákusku. Zákusok sa nepečie, iba tuhne v chladničke. Je nenáročný a zvládne ho aj začiatočníčka pekárka. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

cca 4 bal.(1 bal.=200g)sušienky
1 plechovkakaramelové salko
100 ghorká čokoláda

Vanilkový krém:

2 ksvanilkový puding
1/2 lmlieko
1 kscitrónové želé v prášku
250 gmaslo

Šľahačkový krém:

400 mlsmotana na šľahanie
3 lyžicepráškový cukor
3 lyžiceželatína
100 mlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vanilkový krém: Asi 300 ml mlieka dáme zovrieť, vo zvyšku mlieka vymiešame Zlaté klasy a uvaríme pudingový krém. Do horúceho pudingu primiešame citrónové želé, ktoré si pripravíme podľa návodu. Dôkladne premiešame, necháme vychladnúť.
  2. Maslo vymiešame do peny, pridáme vychladnutý puding a vymiešame na hladký krém.
  3. Na dno formy s rozmermi 21 x 21 cm uložíme alobal, poukladáme vrstvu sušienok, natrieme pudingový krém, pekne uhladíme. Postupne navrstvíme ďalšie sušienky. Na sušienky vylejeme už uvarené salko. V obchode sa dá kúpiť karamelové, ktoré už nie je potrebné variť, ale v prípade, ak karamelové nezoženiete, tak je dobré uvariť to deň dopredu. Na salko poukladáme poslednú vrstvu sušienok a dáme vychladiť.
  4. Šľahačkový krém: Smotanu na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Želatínu rozmiešame vo vode, necháme chvíľu napučať. Potom ju trochu ohrejeme, aby sa rozpustila, nesmie sa ale variť. Opatrne ju primiešavame k šľahačke. Dôkladne premiešame, natrieme ju na sušienky, pekne uhladíme a posypeme nastrúhanou čokoládou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť