Nepečená maškrta z kyslej smotany a salka, hotová za 15 minút.

Recept Nepečená maškrta z kyslej smotany a salka, hotová za 15 minút.

Pridal: Mineralka, 9.1.2021

Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, 15 minútovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rýchla dobrota zo Salka a kyslej smotany, ktorá zaženie chuť na sladké. Ja piškóty máčam v káve, ale ak budú papať tento dezert aj deti, môžete použiť napríklad granko. Určite vyskúšajte, je to asi najlepší nepečený krémový dezert.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 9.1.2021

Kategorie: Dezerty, Nepečené dezerty, 15 minútovky

Čas prípravy:

SUROVINY

500 gkyslá smotana
1 bal.smotana na šľahanie
300 gsalko
1 bal.želatína
150 mlvoda
dlhé detské piškóty
na namáčanie piškótkáva

Poleva:

160 gčokoláda
200 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky. V druhej miske opatrne vareškou zmiešame kyslú smotanu so Salkom. Postupne pridáme vyšľahanú šľahačku.
  2. Želatínu namočíme do vody a necháme ju napučať. Napučanú želatínu ohrejeme, aby sa rozpustila a následne necháme mierne vychladnúť. Pridáme k smotanovo-salkovej hmote a premiešame.
  3. Pripravíme si formu a začneme vrstviť. Piškóty namáčame v uvarenej káve a ukladáme na dno formy. Striedavo vrstvíme s krémom a vrch pekne uhladíme.
  4. Poleva:
    Smotanu na šľahanie ohrejeme, odstavíme a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, ktorú miešaním rozpustíme. Nalejeme na vrch a necháme stuhnúť. Táto čokoláda nebude nikdy úplne tuhá.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť