Nepečená extra čokoládová torta s mandľovým základom

Pridal: Karambola, 21.4.2021
Kategorie: Sladké torty, Torty, Zdravé dezerty, Dezerty, Fitness, Zdravé recepty, Nepečené dezerty, Čokoládová torta
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pokiaľ máte radi čokoládové zákusky, tak odporúčam vyskúšať tento. Extra čokoládový, bez cukru, osladený len javorovým sirupom a základom je krehká a chrumkavá mandľová vrstva cesta. Autor: Karambola
FOTKA OD VÁS
Pridal: Karambola, 21.4.2021
Kategorie: Sladké torty, Torty, Zdravé dezerty, Dezerty, Fitness, Zdravé recepty, Nepečené dezerty, Čokoládová torta
Čas prípravy:
SUROVINY
Základ:
1 hrnček = 250 ml
1 hrnčekmandle
1 hrnčekovsené vločky
12 ksdatle
2 lyžicekokosový olej
1 lyžicajavorový sirup
Čokoládová vrstva:
200 gčokoláda
1 hrnčekkokosové mlieko
1/4 hrnčekajavorový sirup
1/3 hrnčekaarašidové maslo
- Základ pripravíme jednoduchým spôsobom - všetko dáme do mixéra a vymixujeme jednotnú lepivú hmotu, ktorú navrstvíme na dno menšej okrúhle formy. Dno sme vyložili papierom na pečenie.
- Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a dáme ich do väčšej misky. Kokosové mlieko ohrejeme / pozor, nesmie vrieť / a zalejeme nalámanú čokoládu. Miešaním čokoládu rozpustíme.
- Pridáme sirup a následne aj arašidové mäso. Vymiešame hladkú čokoládovú hmotu, ktorú navrstvíme na pripravený základ a odložíme na pár hodín do chladničky.
- Ozdobíme ovocím alebo podľa svojej fantázie a podávame.
KOMENTÁRE K RECEPTU