NajRecept.sk Torty Sladké torty Čokoládová torta Nepečená extra čokoládová torta s mandľovým základom
Nepečená extra čokoládová torta s mandľovým základom
Recept Nepečená extra čokoládová torta s mandľovým základom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   21.4.2021

Nepečená extra čokoládová torta s mandľovým základom

Pokiaľ máte radi čokoládové zákusky, tak odporúčam vyskúšať tento. Extra čokoládový, bez cukru, osladený len javorovým sirupom a základom je krehká a chrumkavá mandľová vrstva cesta. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

1 hrnček = 250 ml
1 hrnček
mandle
1 hrnček
ovsené vločky
12 ks
datle
2 lyžice
kokosový olej
1 lyžica
javorový sirup

Čokoládová vrstva:

200 g
čokoláda
1 hrnček
kokosové mlieko
1/4 hrnčeka
javorový sirup
1/3 hrnčeka
arašidové maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Základ pripravíme jednoduchým spôsobom - všetko dáme do mixéra a vymixujeme jednotnú lepivú hmotu, ktorú navrstvíme na dno menšej okrúhle formy. Dno sme vyložili papierom na pečenie.
  2. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a dáme ich do väčšej misky. Kokosové mlieko ohrejeme / pozor, nesmie vrieť / a zalejeme nalámanú čokoládu. Miešaním čokoládu rozpustíme.
  3. Pridáme sirup a následne aj arašidové mäso. Vymiešame hladkú čokoládovú hmotu, ktorú navrstvíme na pripravený základ a odložíme na pár hodín do chladničky.
  4. Ozdobíme ovocím alebo podľa svojej fantázie a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár