Nepečená extra čokoládová torta s mandľovým základom

Recept Nepečená extra čokoládová torta s mandľovým základom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pokiaľ máte radi čokoládové zákusky, tak odporúčam vyskúšať tento. Extra čokoládový, bez cukru, osladený len javorovým sirupom a základom je krehká a chrumkavá mandľová vrstva cesta. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

Základ:

1 hrnček = 250 ml
1 hrnčekmandle
1 hrnčekovsené vločky
12 ksdatle
2 lyžicekokosový olej
1 lyžicajavorový sirup

Čokoládová vrstva:

200 gčokoláda
1 hrnčekkokosové mlieko
1/4 hrnčekajavorový sirup
1/3 hrnčekaarašidové maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Základ pripravíme jednoduchým spôsobom - všetko dáme do mixéra a vymixujeme jednotnú lepivú hmotu, ktorú navrstvíme na dno menšej okrúhle formy. Dno sme vyložili papierom na pečenie.
  2. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a dáme ich do väčšej misky. Kokosové mlieko ohrejeme / pozor, nesmie vrieť / a zalejeme nalámanú čokoládu. Miešaním čokoládu rozpustíme.
  3. Pridáme sirup a následne aj arašidové mäso. Vymiešame hladkú čokoládovú hmotu, ktorú navrstvíme na pripravený základ a odložíme na pár hodín do chladničky.
  4. Ozdobíme ovocím alebo podľa svojej fantázie a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť