NajRecept.sk Šaláty Zemiakový šalát Nemecké zemiaky s redkvičkou: zabudnite na ťažký šalát s majonézou
Nemecké zemiaky s redkvičkou: zabudnite na ťažký šalát s majonézou
Recept Nemecké zemiaky s redkvičkou: zabudnite na ťažký šalát s majonézou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   2.5.2022

Nemecké zemiaky s redkvičkou: zabudnite na ťažký šalát s majonézou

Fantastická príloha k hlavnému jedlu. Ja som klasický zemiakový šalát s majonézou nahradila práve týmto šalátom a verte či nie, každý sa oblizoval až za ušami. Fantázia. Autor: Jaja

45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg (varný typ A)
zemiaky
1 ks
cibuľa
6 lyžíc
slnečnicový olej
5 lyžíc
ocot
2 lyžičky
horčica
1 lyžička
soľ
1 lyžička
kryštálový cukor
200 ml
zeleninový vývar
50 g
šalátová uhorka
3 ks
reďkovka
podľa chuti (alebo pažítka)
petržlen
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Umyjeme zemiaky v šupke, osolíme a dáme variť. Uvaríme do mäkka, necháme mierne vychladnúť a ošúpeme a nakrájame na kolieska.
  2. Zálievka:
    V miske zmiešame olej, ocot, horčicu, pridáme soľ, čierne korenie, cukor a vývar a dobre premiešame. Nadrobno si nakrájame cibuľu aj petržlen, vmiešame do zálievky a necháme odležať aspoň 30 minút.
  3. Nakrájame si uhorku a reďkovku a vmiešame do zemiakov. Nakoniec pridáme zálievku.
  4. Necháme odležať aspoň 2 hodiny, aby sa chute prepojili. Dobrú chuť.
  5.  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár