Nemecké zemiaky s redkvičkou: zabudnite na ťažký šalát s majonézou

Recept Nemecké zemiaky s redkvičkou: zabudnite na ťažký šalát s majonézou

Pridal: Jaja79, 2.5.2022

Kategorie: Zemiakový šalát, Šaláty, Zemiaky, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastická príloha k hlavnému jedlu. Ja som klasický zemiakový šalát s majonézou nahradila práve týmto šalátom a verte či nie, každý sa oblizoval až za ušami. Fantázia. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 2.5.2022

Kategorie: Zemiakový šalát, Šaláty, Zemiaky, Prílohy

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kg (varný typ A)zemiaky
1 kscibuľa
6 lyžícslnečnicový olej
5 lyžícocot
2 lyžičkyhorčica
1 lyžičkasoľ
1 lyžičkakryštálový cukor
200 mlzeleninový vývar
50 gšalátová uhorka
3 ksreďkovka
podľa chuti (alebo pažítka)petržlen
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Umyjeme zemiaky v šupke, osolíme a dáme variť. Uvaríme do mäkka, necháme mierne vychladnúť a ošúpeme a nakrájame na kolieska.
  2. Zálievka:
    V miske zmiešame olej, ocot, horčicu, pridáme soľ, čierne korenie, cukor a vývar a dobre premiešame. Nadrobno si nakrájame cibuľu aj petržlen, vmiešame do zálievky a necháme odležať aspoň 30 minút.
  3. Nakrájame si uhorku a reďkovku a vmiešame do zemiakov. Nakoniec pridáme zálievku.
  4. Necháme odležať aspoň 2 hodiny, aby sa chute prepojili. Dobrú chuť.
  5.  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť