Nekysnutá vianočná štóla s tvarohom

Recept Nekysnutá vianočná štóla s tvarohom

Pridal: NajLucka, 15.9.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Štóla, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pečiete na Vianoce vianočnú štólu? Väčšina receptov je klasická, čiže kysnutá. Ja som ešte vlani našla recept na nekysnutú, je fantastická, s tvarohom a hlavne bez droždia. Dovolím si povedať, že chutí oveľa lepšie ako klasická kysnutá, aspoň pre mňa je to lepší variant. Autor: Diabambulka

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 15.9.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Štóla, Vianoce

SUROVINY

500 gpolohrubá múka
180 gpráškový cukor
50 gkokos
100 gposekané vlašské orechy
50 ghrozienka
100 gkandizované ovocie
250 gjemný tvaroh
1 ksprášok do pečiva
2 ksvajce
250 gmaslo
na potretievajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku zmiešame s cukrom, kypriacim práškom do pečiva a kokosom. Pridáme zmäknuté maslo, 2 vajíčka, jemný tvaroh, umyté a nakrájané kandizované ovocie, orechy a hrozienka, ktoré sme mali vopred namočené vo vode alebo v rume. Vypracujeme cesto a vytvarujeme štólu.
  2. Cesto roztlačíme na hrubší plát a preložíme na polovicu tak, aby nám spodný okraj vyčnieval.
  3. Potom vytvarujeme na vrchu štóly malý žliabok a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180° C 45 minút. Keď nám štóla chytí peknú kôrku, tak ju počas pečenia prikryjeme alobalom a dopekáme.
  5. Špajldou vyskúšame, či je štóla aj v strede dobre prepečená. Necháme vychladnúť a dobre pocukrujeme.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Diabambulka

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť