Nebíčko v papuľke - makové rezy s vanilkovým krémom

Recept Nebíčko v papuľke - makové rezy s vanilkovým krémom

Pridal: NajLucka, 22.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché rezy s makom a vanilkovým krémom. Vrch môžete poliať čokoládovou polevou, ale nemusíte.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 22.4.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

400 ghladká múka
150 gmaslo
100 gpráškový cukor
2 ksvajce
3 lyžicekyslá smotana
1 bal.prášok do pečiva

Vanilková vrstva:

500 mlmlieko
1 bal.vanilkový puding
20 ghladká múka
100 gkryštálový cukor
100 gbiela čokoláda
100 gmaslo

Maková vrstva:

300 mlmlieko
120 gkryštálový cukor
200 gmletý mak
70 gBeBe sušienky
150 gmaslo

Čoko poleva:

150 ghorká čokoláda
30 gmaslo
1 lyžicaolej
1 lyžicamlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo surovín na cesto spracujeme guľôčku, ktorú rozdelíme na 5 rovnakých častí. Každú časť rozvaľkáme a upečieme vo vopred vyhriatej rúre na plechu, ktorý sme vyložili papierom na pečenie pri teplote 180 stupňov do zlata (cca 10 minút každý plát, ale záleží na hrúbke cesta).
  2. Upečené pláty necháme úplne vychladnúť a pripravíme si náplne.
  3. Vanilková: v mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok, múku a cukor. Na miernom ohni uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a pridáme na kocky nalámanú čokoládu a na kocky nakrájané maslo. Miešaním všetko spojíme a necháme mierne vychladnúť.
  4. Maková: Do mlieka pridáme cukor a na miernom ohni ho rozpustíme. Keď máme cukor rozpustený, pridáme mak a necháme ho spariť. Odstavíme a pridáme namleté sušienky a maslo. Miešaním všetko spojíme a môžeme vrstviť.
  5. Cesto - maková náplň - cesto - vanilkový krém - cesto - maková náplň - cesto - vanilkový krém - cesto - čokoládová poleva.
  6. Čokoládovú polevu pripravíme jednoduchým spôsobom - všetko spojíme vo vodnom kúpeli do jednotnej hmoty a nalejeme na rezy. Necháme stuhnúť a podávame.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť