NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Najrýchlejšia a najlepšia bublanina
Najrýchlejšia a najlepšia bublanina
Recept Najrýchlejšia a najlepšia bublanina
Kvietok278 Kvietok278    ·   11.6.2021

Najrýchlejšia a najlepšia bublanina

Najrýchlejšia bublanina, akú som kedy robila. Príprava mi trvala 10 minút. Síce sa to pečie dlhšie, ale je nadýchaná a veľmi chutná.

Suroviny

Budeme potrebovať:

300 g
kryštálový cukor
6 ks
vajce
1 bal.
vanilkový cukor
300 g
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
100 ml
olej
100 ml
voda
ovocie - marhule, slivky

Na posýpku:

4 lyžice
kryštálový cukor
4 lyžice
hrubá múka
4 lyžice
hera / maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Keď máme hmotu vyšľahanú, pridáme olej, vodu a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Do takto premiešanej hmoty som pridala ušľahaný sneh z bielkov a jemne vareškou premiešala. Hmotu som navrstvila na väčší plech na pečenie, ktorý som vymastila tukom a vysypala hrubou múkou. Cesto pečieme pri teplote 180 stupňov cca 5 minút.
  3. Ovocie nakrájame na menšie kúsky a po 5 minútach cesto vyberieme. Posypeme ho nakrájaným ovocím. Ovocie ukladáme na husto. Vložíme späť do rúry, pečieme 10 minút. Kým sa cesto pečie, pripravíme posýpku z uvedených surovín.
  4. Po 10 minútach posypeme ovocie posýpkou a pečieme cca 30 minút. Priebežne kontrolujeme, každá rúra pečie inak. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Je nadýchaný, krehký a veľmi chutný! V tomto letnom počasí si myslím, že aj ideálny. Mňamka!
Komentáre k receptu
tesina    ·   2.6.2020   ·   Odpovedať   ·  

Skvela bublanina i pri vyuziti mrazeneho drobneho ovoce. Doporucuji.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár