Najlepšie rýchle langoše bez droždia, ktoré nenasiaknu olejom pri smažení

Recept Najlepšie rýchle langoše bez droždia, ktoré nenasiaknu olejom pri smažení
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Langoše sú tradičnou pochúťkou na nejakých mestských alebo dedinských udalostiach, na kúpaliskách alebo aj na jarmokoch, či v zoo alebo v botanických záhradách. Deti si toto jedlo obľúbia. Na vrch môžete dať tatársku omáčku, kečup, cesnak alebo aj strúhaný syr. Vyskúšajte. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Potrebujeme:

300 mlbielyjogurt
1 lyžičkajedlá sóda
400 ghladká múka
na vyprážanieolej

Voliteľné:

podľa chutisyr
podľa chutikečup
podľa chutitatárska omáčka
podľa chuticesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo väčšej mise zmiešajte jogurt so soľou, pridáme cukor a sódu. Postupne primiešavame múku.
  2. Vypracujeme vláčne cesto, z ktorého vypracujeme valec, valec nakrájame na približne rovnaké časti.
  3. Z nich vytvarujeme malé bochníčky, Bochníčky prikryjeme fóliou a necháme ich odpočívať asi 5 minút.
  4. Každý bochníček vyvaľkáme a smažíme na rozpálenom oleji. Ozdobíme podľa chuti.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť