Najlepšie palacinkové cesto zo všetkých

Recept Najlepšie palacinkové cesto zo všetkých
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Palaciniek som už počas môjho života napiekla toľko, že to nikto nevie ani spočítať. Vyskúšala som už rôzne cestá, s polohrubou múkou, s hladkou, s celozrnnou aj s kakaom, s čokoládou alebo aj palacinky na slano. Zatiaľ vyhráva tento recept, s ktorým by som sa chcela podeliť. Aj slano i na sladko. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

120 ghladká múka
300 mlmlieko
1/2 lyžičkypráškový cukor
1 lyžicaolej
1 ksvajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mlieko dáme do väčšej misky, pripravíme si metličku a môžeme postupne pridávať suroviny. Najskôr cukor, potom olej, vajíčko a múku. Poriadne premiešame.
  2. Najlepšie je, ak si cesto pripravíte večer, počas noci ho odložíte do chladničky a potom ráno pripravujete palacinky.
  3. Ale ak nie, nevadí, s cestom sa pracuje skvele aj ihneď.
  4. Pečieme na veľmi malej vrstve oleja na panvici z oboch strán dozlatista a potom naplníme rôznymi náplňami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť