Najlepšia jahodová bublanina

Recept Najlepšia jahodová bublanina
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Obľúbená bublanina mojich detí. S ovocím, ktoré máme práve k dispozícii a to sú jahody. Už som túto bublaninu robila aj s kupovaných jahôd, ale najradšej mám s domácimi, sladkými a šťavnatými. Samozrejme, nie každý má tú možnosť mať domáce jahody, tak sa aspoň inšpirujte receptom a upečiete si túto ovocnú bublaninku.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

jahody, banány, mandarínky (podľa chuti)
300 gpolohrubá múka
150 gpráškový cukor
1/2 bal.prášok do pečiva
1 bal.vanilkový cukor
10 lyžícteplé mlieko
10 lyžícolej
3 ksvajce
2 lyžicekryštálový cukor
kôra z 1 citróna, na jemno nastrúhaná

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si plech (35 x 25 cm), olej v spreji alebo iný tuk, hrubú múku na vysypanie plechu, práškový cukor na finálnu úpravu.
  2. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do hustej peny, pridáme citrónovú kôru. Múku premiešame s práškom do pečiva a preosejeme.
  3. Do žĺtkovej hmoty pridávame postupne a na striedačku olej, mlieko a múku. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme pevný sneh, ten potom opatrne a zľahka vmiešame do cesta.
  4. Do vymasteného a vysypaného plechu nalejeme cesto a stierkou uhladíme. Umyté, odkvapkané a pokrájané jahody naukladáme nahusto na cesto.
  5. V rúre na 180 °C pečieme do ružova cca 20 až 30 minút.

Zdroj: Vaření s pečení s láskou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť