Najlepšia domáca čalamáda bez zavárania

Recept Najlepšia domáca čalamáda bez zavárania

Pridal: Mineralka, 13.9.2020

Kategorie: Čalamády, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca príloha k hlavnému jedlu, ktorú si viete pripraviť aj bez zdĺhavého zavárania. Zvládne ju pripraviť aj začínajúci kuchár, ktorý so zaváraním nemá žiadne skúsenosti.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 13.9.2020

Kategorie: Čalamády, Zavaraniny

SUROVINY

2 kghlávková kapusta
1 kgšalátová uhorka
500 gcibuľa
500 gmrkva
1 kgpaprika rôznych farieb
1 lyžicacelé korenie
70 gsoľ
podľa chutifeferónky
300 mlocot
400 gkryštálový cukor
4 ksbôbkový list
1 lyžičkakyselina citrónová
1 lyžičkaBorken - hydrogensiričitan draselný

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si pripravíme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu. Umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. S kapustou si môžete pomôcť tak, že ju nastrúhate na hrubom strúhadle alebo použijete strúhadlo, ktorým krájate uhorky. Všetku zeleninu spolu v miske premiešame.
  2. V druhej miske zmiešame soľ, cukor, korenie, nalámaný bôbkový list, kyselinu citrónovú a Borken. Borken zoženiete v obchode, kde predávajú víno alebo vo väčších supermarketoch.
  3. Touto zmesou zasypeme zeleninu, pridáme ocot a všetko spolu premiešame. Najlepšie rukami. Takto premiešanú zeleninu necháme stáť 6-7 hodín, aby pustila šťavu a až potom s ňou pracujeme ďalej.
  4. Zeleninu vtlačíme do zaváracích pohárov až po vrch a zalejeme ju ešte šťavou, ktorá nám zostala v miske. Ak chcete, môžete do každého pohára pridať pikantnú feferónku.
  5. Poháre dôkladne uzavrieme a necháme ich na chladnom mieste odpočívať niekoľko týždňov, cca 4-6.
  6. Po 4-6 týždňoch môžete čalamádu konzumovať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť