NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Najjemnejšia marináda z kefíru s chuťou cesnaku
Najjemnejšia marináda z kefíru s chuťou cesnaku
Recept Najjemnejšia marináda z kefíru s chuťou cesnaku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   6.6.2021

Najjemnejšia marináda z kefíru s chuťou cesnaku

Pripravte si marinované kuracie rezance v kefíre. Mäsko je po vysmažení krehké, rozplýva sa na jazyku. Príprava vám nebude trvať dlho, necháte mäso marinovať cez noc a na druhý deň stačí na rozpálenej panvici osmažiť do zlatista. Autor: Jaja

Suroviny
500 g
kuracie prso
250 ml
kefír
3 strúčiky
cesnak
štipka
soľ
štipka
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame na rezance.
  2. Jemne mäso osolíme a okoreníme.
  3. V miske rozmiešame kefír, pridáme prelisovaný cesnak a poriadne premiešame. Kto má rád viac cesnaku, pokojne môže pridať.
  4. Do misky dáme kuracie rezančeky, zalejeme ich pripravenou marinádou a necháme v chladničke marinovať najlepšie celú noc. Ak ste večer zabudli mäso nakrájať, môžete to robiť aj v deň, keď ho budete restovať - vtedy nechajte mäso marinovať minimálne hodinu.
  5. Platí pravidlo, čím dlhšie marinujete, tým je mäso jemnejšie. Neodporúča sa marinovať viac ako 24 hodín.
  6. Následne mäso vyberieme deravou vareškou a restujeme na rozpálenej panvici.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár