Najjemnejšia marináda z kefíru s chuťou cesnaku

Pridal: Jaja79, 6.6.2021
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pripravte si marinované kuracie rezance v kefíre. Mäsko je po vysmažení krehké, rozplýva sa na jazyku. Príprava vám nebude trvať dlho, necháte mäso marinovať cez noc a na druhý deň stačí na rozpálenej panvici osmažiť do zlatista. Autor: Jaja
FOTKA OD VÁS
Pridal: Jaja79, 6.6.2021
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
500 gkuracie prso
250 mlkefír
3 strúčikycesnak
štipkasoľ
štipkakorenie
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame na rezance.
- Jemne mäso osolíme a okoreníme.
- V miske rozmiešame kefír, pridáme prelisovaný cesnak a poriadne premiešame. Kto má rád viac cesnaku, pokojne môže pridať.
- Do misky dáme kuracie rezančeky, zalejeme ich pripravenou marinádou a necháme v chladničke marinovať najlepšie celú noc. Ak ste večer zabudli mäso nakrájať, môžete to robiť aj v deň, keď ho budete restovať - vtedy nechajte mäso marinovať minimálne hodinu.
- Platí pravidlo, čím dlhšie marinujete, tým je mäso jemnejšie. Neodporúča sa marinovať viac ako 24 hodín.
- Následne mäso vyberieme deravou vareškou a restujeme na rozpálenej panvici.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejjemnější marináda z kefíru s chutí česneku.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Die feinste Marinade aus Kefir mit feinem Knoblauchgeschmack an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kefires-fokhagymás pácolt csirke.
KOMENTÁRE K RECEPTU