Najjemnejšia marináda z kefíru s chuťou cesnaku

Recept Najjemnejšia marináda z kefíru s chuťou cesnaku

Pridal: Jaja79, 6.6.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pripravte si marinované kuracie rezance v kefíre. Mäsko je po vysmažení krehké, rozplýva sa na jazyku. Príprava vám nebude trvať dlho, necháte mäso marinovať cez noc a na druhý deň stačí na rozpálenej panvici osmažiť do zlatista. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 6.6.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

500 gkuracie prso
250 mlkefír
3 strúčikycesnak
štipkasoľ
štipkakorenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame na rezance.
  2. Jemne mäso osolíme a okoreníme.
  3. V miske rozmiešame kefír, pridáme prelisovaný cesnak a poriadne premiešame. Kto má rád viac cesnaku, pokojne môže pridať.
  4. Do misky dáme kuracie rezančeky, zalejeme ich pripravenou marinádou a necháme v chladničke marinovať najlepšie celú noc. Ak ste večer zabudli mäso nakrájať, môžete to robiť aj v deň, keď ho budete restovať - vtedy nechajte mäso marinovať minimálne hodinu.
  5. Platí pravidlo, čím dlhšie marinujete, tým je mäso jemnejšie. Neodporúča sa marinovať viac ako 24 hodín.
  6. Následne mäso vyberieme deravou vareškou a restujeme na rozpálenej panvici.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť