Mrkvový koláč s polevou z bielej čokolády a smotany

Recept Mrkvový koláč s polevou z bielej čokolády a smotany
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mrkvový koláč je výborný práve kvôli jeho šťavnatej chuti. A samozrejme v ňom nesmú chýbať ani oriešky. Orechy sú zdrojom bielkovín, tukov, minerálnych látok a vitamínov. Okrem toho, orechy doplnia do tela vlákninu, ktorá je dôležitá pre dobré trávenie.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

1 hrnček = 250 ml
1,5 hrnčekapolohrubá múka
1 hrnčekmleté vlašské orechy
1 hrnčekslnečnicový olej
3 ks (väčšia)mrkva
3 ksvajce
1 hrnčekkryštálový cukor
1 ksprášok do pečiva
1 ksvanilkový cukor
podľa chuticitrónová kôra

Poleva:

200 gbiela čokoláda
100 mlsmotana na šľahanie

Ozdoby:

marcipán
potravinárske farbivo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Za stáleho miešania pridáme olej, pomleté orechy, múku zmiešanú s kypriacim práškom, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Na záver pridáme najemno nastrúhanú mrkvu.
  2. Cesto vylejeme do formy 25x30 cm, ktorú sme si vytreli olejom a vysypali múkou. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 minút.
  3. Polejeme roztopenou bielou čokoládou zmiešanou so šľahačkovou smotanou.
  4. Dozdobíme mrkvičkami z marcipánu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť