NajRecept.sk Mäso Morčacie mäso Morčacie prsia v pomarančovej omáčke
Morčacie prsia v pomarančovej omáčke
Recept Morčacie prsia v pomarančovej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   24.11.2020

Morčacie prsia v pomarančovej omáčke

Netradičné hlavné jedlo s chuťou exotiky. Morčacie prsia s pomarančovou omáčkou. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu alebo ryžu. Dobrú chuť!

Suroviny

Potrebujeme:

1 kg
morčacie prso /kuracie/

Marináda:

1 ks
vajce
1 lyžička
soľ
1 lyžička
karí
1 lyžička
biele korenie
štipka
červená mletá paprika
1 lyžička
solamyl

Pomarančová omáčka:

3 lyžice
kryštálový cukor
3 ks
šťava z pomarančov
3 lyžice
pomarančový džem
1 lyžička
pomarančová kôra
2 lyžice
solamyl
2 lyžice
maslo
2 ks
pomaranč
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si marinádu a namočíme do nej mäso narezané na rezne, poprípade jemne naklepané.
  2. Necháme v marináde tak dve hodiny a potom ich sprudka opečieme na panvici a odložíme do tepla.
  3. V druhej panvici na sucho skaramelizujeme cukor, zalejeme pomarančovou šťavou, karamel rozpustíme a do tohto základu pridáme podusiť pomarančové kolieska /tak cca 5 min/, ktoré tiež vyberieme a dáme do tepla.
  4. Do omáčky pridáme pomarančový džem, solamyl rozmiešaný vo vode, necháme prevariť a na koniec rozpustíme na zjemnenie v omáčke maslo.
  5. Mäso podávame s ryžou, zemiakmi alebo hranolkami poliate pomarančovou omáčkou a ozdobené poduseným pomarančom. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár