Morčacie prsia v pomarančovej omáčke

Pridal: NajLucka, 24.11.2020
Kategorie: Morčacie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Netradičné hlavné jedlo s chuťou exotiky. Morčacie prsia s pomarančovou omáčkou. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu alebo ryžu. Dobrú chuť!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 24.11.2020
Kategorie: Morčacie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky
SUROVINY
Potrebujeme:
1 kgmorčacie prso /kuracie/
Marináda:
1 ksvajce
1 lyžičkasoľ
1 lyžičkakarí
1 lyžičkabiele korenie
štipkačervená mletá paprika
1 lyžičkasolamyl
Pomarančová omáčka:
3 lyžicekryštálový cukor
3 ksšťava z pomarančov
3 lyžicepomarančový džem
1 lyžičkapomarančová kôra
2 lyžicesolamyl
2 lyžicemaslo
2 kspomaranč
- Pripravíme si marinádu a namočíme do nej mäso narezané na rezne, poprípade jemne naklepané.
- Necháme v marináde tak dve hodiny a potom ich sprudka opečieme na panvici a odložíme do tepla.
- V druhej panvici na sucho skaramelizujeme cukor, zalejeme pomarančovou šťavou, karamel rozpustíme a do tohto základu pridáme podusiť pomarančové kolieska /tak cca 5 min/, ktoré tiež vyberieme a dáme do tepla.
- Do omáčky pridáme pomarančový džem, solamyl rozmiešaný vo vode, necháme prevariť a na koniec rozpustíme na zjemnenie v omáčke maslo.
- Mäso podávame s ryžou, zemiakmi alebo hranolkami poliate pomarančovou omáčkou a ozdobené poduseným pomarančom. Dobrú chuť!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Krůtí prsa v pomerančové omáčce.
KOMENTÁRE K RECEPTU