Morčacie prsia v pomarančovej omáčke

Recept Morčacie prsia v pomarančovej omáčke
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Netradičné hlavné jedlo s chuťou exotiky. Morčacie prsia s pomarančovou omáčkou. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu alebo ryžu. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Potrebujeme:

1 kgmorčacie prso /kuracie/

Marináda:

1 ksvajce
1 lyžičkasoľ
1 lyžičkakarí
1 lyžičkabiele korenie
štipkačervená mletá paprika
1 lyžičkasolamyl

Pomarančová omáčka:

3 lyžicekryštálový cukor
3 ksšťava z pomarančov
3 lyžicepomarančový džem
1 lyžičkapomarančová kôra
2 lyžicesolamyl
2 lyžicemaslo
2 kspomaranč

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si marinádu a namočíme do nej mäso narezané na rezne, poprípade jemne naklepané.
  2. Necháme v marináde tak dve hodiny a potom ich sprudka opečieme na panvici a odložíme do tepla.
  3. V druhej panvici na sucho skaramelizujeme cukor, zalejeme pomarančovou šťavou, karamel rozpustíme a do tohto základu pridáme podusiť pomarančové kolieska /tak cca 5 min/, ktoré tiež vyberieme a dáme do tepla.
  4. Do omáčky pridáme pomarančový džem, solamyl rozmiešaný vo vode, necháme prevariť a na koniec rozpustíme na zjemnenie v omáčke maslo.
  5. Mäso podávame s ryžou, zemiakmi alebo hranolkami poliate pomarančovou omáčkou a ozdobené poduseným pomarančom. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť