Minútková kuracia pečeň

Recept Minútková kuracia pečeň

Pridal: rebeka, 16.10.2021

Kategorie: Vnútornosti, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborný obed z kuracích pečienok pripravený rýchlo a chutne.

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 16.10.2021

Kategorie: Vnútornosti, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

500 gchladené kuracie pečienky
100 gslanina
1 ksväčšia cibuľa
3 strúčikycesnak
1 lyžicamasť
2 lyžičkydrvená rasca
soľ, korenie
feferónka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Umyté, usušené a očistené pečienky prekrojíme na veľkosť sústa.
  2. Do panvice dáme na pásiky nakrájanú slaninu a necháme ju vyškvariť. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a necháme ju opiecť do zlatista. Olúpaný cesnak rozpučíme na plocho položeným nožom a potom ho nasekáme.
  3. Pridáme do panvice a necháme rozvoniať. Feferónku zbavíme semienok a nasekáme najemno. Pridáme do panvice a krátko orestujeme.
  4. Nakoniec pridáme pečeň, okmínujeme, osolíme a okoreníme podľa chuti a za stáleho miešania opekáme cca 6 minút. Po rozkrojení by mala byť pečeň vnútri ružová, ale nesmie byť krvavá. V tom prípade ešte chvíľku restujeme.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť