Minútková kuracia pečeň

Pridal: rebeka, 16.10.2021
Kategorie: Vnútornosti, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Výborný obed z kuracích pečienok pripravený rýchlo a chutne.
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 16.10.2021
Kategorie: Vnútornosti, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
500 gchladené kuracie pečienky
100 gslanina
1 ksväčšia cibuľa
3 strúčikycesnak
1 lyžicamasť
2 lyžičkydrvená rasca
soľ, korenie
feferónka
- Umyté, usušené a očistené pečienky prekrojíme na veľkosť sústa.
- Do panvice dáme na pásiky nakrájanú slaninu a necháme ju vyškvariť. Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a necháme ju opiecť do zlatista. Olúpaný cesnak rozpučíme na plocho položeným nožom a potom ho nasekáme.
- Pridáme do panvice a necháme rozvoniať. Feferónku zbavíme semienok a nasekáme najemno. Pridáme do panvice a krátko orestujeme.
- Nakoniec pridáme pečeň, okmínujeme, osolíme a okoreníme podľa chuti a za stáleho miešania opekáme cca 6 minút. Po rozkrojení by mala byť pečeň vnútri ružová, ale nesmie byť krvavá. V tom prípade ešte chvíľku restujeme.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Minutková kuřecí játra.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Szybka wątróbka drobiowa.
KOMENTÁRE K RECEPTU