NajRecept.sk Dezerty Múčniky Minipavlova so šľahačkou
Minipavlova so šľahačkou
Recept Minipavlova so šľahačkou
Petra H Petra H    ·   28.11.2020

Minipavlova so šľahačkou

Piekla som kamarátke na oslavu a zožali veľký úspech. Ešte dobre, že som nafotila pár fotiek, aby som sa s receptom vedela podeliť. Nebojte sa, aj keď to vyzerá zložito, opak je pravdou :) Zdobila som čokoládou, ktorú som liala na bublinkovú fóliu. Niekde na internete som videla návod a tak som vyskúšala. Vyšlo to na jednotku. Autor: Petra

Suroviny

Základ:

4 ks
bielok
200 g
kryštálový cukor
1 lyžička
ocot
1 lyžica
kukuričný škrob

Krém:

250 ml
rastlinná šľahačka
2 lyžice
kakao
podľa chuti
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Ja šľahám vo vodnom kúpeli, aby bol sneh krásne tuhý a cukor rozpustený.
  2. Potom vyberieme z vodného kúpeľa a vmiešame ostatné suroviny. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame kolieska s priemerom asi 5 - 6 cm tak, aby boli uprostred duté - asi 3 poschodia.
  3. Rúru si predhrejeme na 150 stupňov, po vložení plechu znížime teplotu na 140 stupňov a pečieme 15 minút, potom znížime na 130 stupňov a pečieme 75 minút. Pri pečení rúru neotvárať a po dopečení ich najlepšie nechať v rúre vychladnúť.
  4. Plníme parížsku šľahačkou a zdobíme podľa vlastnej fantázie alebo ako ja, do šľahačky kakao a cukor.
Komentáre k receptu
Lenka Lenka    ·   16.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

Tohle je opravdový luxus a dá se říci jednoduchý byť vypadá luxusně 👍

NejLucka NejLucka    ·   18.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

díky :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár