Minipavlova so šľahačkou
Piekla som kamarátke na oslavu a zožali veľký úspech. Ešte dobre, že som nafotila pár fotiek, aby som sa s receptom vedela podeliť. Nebojte sa, aj keď to vyzerá zložito, opak je pravdou :) Zdobila som čokoládou, ktorú som liala na bublinkovú fóliu. Niekde na internete som videla návod a tak som vyskúšala. Vyšlo to na jednotku. Autor: Petra
SUROVINY
Základ:
4 ksbielok
200 gkryštálový cukor
1 lyžičkaocot
1 lyžicakukuričný škrob
Krém:
250 mlrastlinná šľahačka
2 lyžicekakao
podľa chutipráškový cukor
- Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Ja šľahám vo vodnom kúpeli, aby bol sneh krásne tuhý a cukor rozpustený.
- Potom vyberieme z vodného kúpeľa a vmiešame ostatné suroviny. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame kolieska s priemerom asi 5 - 6 cm tak, aby boli uprostred duté - asi 3 poschodia.
- Rúru si predhrejeme na 150 stupňov, po vložení plechu znížime teplotu na 140 stupňov a pečieme 15 minút, potom znížime na 130 stupňov a pečieme 75 minút. Pri pečení rúru neotvárať a po dopečení ich najlepšie nechať v rúre vychladnúť.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Minipavlova se šlehačkou.
Tohle je opravdový luxus a dá se říci jednoduchý byť vypadá luxusně 👍
díky :)