Miliónové parížske rožteky

Recept Miliónové parížske rožteky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Parížske rožky pečiem počas celého roka, nielen na Vianoce. Objavila som množstvo receptov na túto sladkú dobrotu, ale zostala som verná tomuto receptu. Ak sa ponáhľam, tak robím i nepečenú verziu - ako cesto používam dlhé detské piškóty. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

1 ksvajce
100 gpráškový cukor
100 gmleté vlašské orechy
1 lyžicahladká múka

Krém:

1 ksvajce
40 gkryštálový cukor
10 gkakao
80 gmaslo

Poleva:

100 gčokoláda
1 lyžicaolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto vymiešame mixérom na jednotnú hmotu, ktorú preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame rožteky.
  2. Rožteky upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista - trvá to asi 10 minút, rožteky kontrolujeme, každá rúra pečie inak.
  3. Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom do tuhej peny. Potom pridáme kakao a ešte krátko šľaháme. Hmotu odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a pridáme aj mierne vychladnutú kakaovú hmotu. Následne krém dáme do cukrárskeho vrecka a odložíme na 20 minút do chladničky.
  4. Krém striekame na vychladnuté rožteky a dáme ich poriadne schladiť. Až keď je krém poriadne tuhý, máčame v poleve (čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s lyžicou oleja).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť