Miliónové parížske rožteky

Pridal: Triniti, 13.10.2020
Kategorie: Parížske rožky, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Zákusky, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Parížske rožky pečiem počas celého roka, nielen na Vianoce. Objavila som množstvo receptov na túto sladkú dobrotu, ale zostala som verná tomuto receptu. Ak sa ponáhľam, tak robím i nepečenú verziu - ako cesto používam dlhé detské piškóty. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 13.10.2020
Kategorie: Parížske rožky, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Zákusky, Dezerty
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
1 ksvajce
100 gpráškový cukor
100 gmleté vlašské orechy
1 lyžicahladká múka
Krém:
1 ksvajce
40 gkryštálový cukor
10 gkakao
80 gmaslo
Poleva:
100 gčokoláda
1 lyžicaolej
- Všetky suroviny na cesto vymiešame mixérom na jednotnú hmotu, ktorú preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame rožteky.
- Rožteky upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista - trvá to asi 10 minút, rožteky kontrolujeme, každá rúra pečie inak.
- Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom do tuhej peny. Potom pridáme kakao a ešte krátko šľaháme. Hmotu odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a pridáme aj mierne vychladnutú kakaovú hmotu. Následne krém dáme do cukrárskeho vrecka a odložíme na 20 minút do chladničky.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Milionové pařížské rohlíčky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Najlepsze paryskie rogaliki.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Wunderbare Schokocremestangen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Párizsi kifli.
KOMENTÁRE K RECEPTU