NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Parížske rožky Miliónové parížske rožteky
Miliónové parížske rožteky
Recept Miliónové parížske rožteky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   13.10.2020

Miliónové parížske rožteky

Parížske rožky pečiem počas celého roka, nielen na Vianoce. Objavila som množstvo receptov na túto sladkú dobrotu, ale zostala som verná tomuto receptu. Ak sa ponáhľam, tak robím i nepečenú verziu - ako cesto používam dlhé detské piškóty. Autor: Triniti

45 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 ks
vajce
100 g
práškový cukor
100 g
mleté vlašské orechy
1 lyžica
hladká múka

Krém:

1 ks
vajce
40 g
kryštálový cukor
10 g
kakao
80 g
maslo

Poleva:

100 g
čokoláda
1 lyžica
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny na cesto vymiešame mixérom na jednotnú hmotu, ktorú preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame rožteky.
  2. Rožteky upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista - trvá to asi 10 minút, rožteky kontrolujeme, každá rúra pečie inak.
  3. Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom do tuhej peny. Potom pridáme kakao a ešte krátko šľaháme. Hmotu odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a pridáme aj mierne vychladnutú kakaovú hmotu. Následne krém dáme do cukrárskeho vrecka a odložíme na 20 minút do chladničky.
  4. Krém striekame na vychladnuté rožteky a dáme ich poriadne schladiť. Až keď je krém poriadne tuhý, máčame v poleve (čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s lyžicou oleja).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár