Metrová roláda - krém bez varenia

Recept Metrová roláda - krém bez varenia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Určite poznáte metrové rezy, ktoré sa pripravujú trochu dlhšie ako táto roláda. Určite vyskúšajte. Cesto sa pečie na plechu, je dvojfarebné a krém je z vanilkového pudingu bez varenia. Nebíčko v papuľke. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
6 lyžícpráškový cukor
6 lyžícpolohrubá múka
1 lyžicakakao

Krém:

140 gmaslo
1 bal.vanilkový puding bez varenia
250 mlmlieko
podľa chutipráškový cukor

Na potretie:

podľa potrebyčokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Postupne zašľaháme žĺtky a na záver už len vareškou primiešame polohrubú múku. Polovicu pripraveného cesta nalejeme na plech s papierom a do druhej polovice pridáme kakao. Kakaové cesto nanesieme na svetlé a pekne uhladíme.
  2. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 13 minút - sledujeme. Po upečení cesto zabalíme aj s papierom na pečenie. Necháme vychladnúť. 
  3. Z mlieka a pudingového prášku vyšľaháme hustý puding. V miske vyšľaháme maslo s cukrom do peny, postupne pridávame puding. Pripravený krém nanesieme na cesto a zrolujeme.
  4. Vrch polejeme čokoládovou polevou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť