Medové rezy s kyslou smotanou

Recept Medové rezy s kyslou smotanou

Pridal: Danula Vašíčková, 11.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Takže som mala asi tak tri možnosti. Buďto sa zo žiaľu opiť do nemoty, alebo vykričať svoj nahromadený hnev z okna, alebo si proste obaliť nervy poriadnou dávkou niečoho sladkého... Čo myslíte, čo vyhralo? Samozrejme, že som upiekla niečo sladké, aby som nevyšla z cviku. Tentoraz to boli sladké medové rezy s kyslou smotanou. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Danula Vašíčková, 11.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

190 gmaslo
3 lyžicemed
3 ksvajce
250 gkryštálový cukor
2 lyžičkyjedlá sóda
cca 650 ghladká múka

Krém:

6 kelímkovkyslá smotana
250 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový alebo smotanový puding bez varenia Olé od dr. Oetkera

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo s medom nechať roztopiť v kastróliku. Nad parou vyšľahať metličkou celé vajcia s cukrom a tenkým pramienkom prišľahávať rozpustenú medovú zmes.
  2. Potom sňať zo zdroja tepla, pridať sódu a po častiach pridávať múku, kým nie je cesto hladké. Vyklopiť na pomúčenú pracovnú plochu a teraz už len rukami zapracovať do cesta toľko múky, aby bolo pevné, ale pritom tvárne.
  3. Rozdeliť na 4 rovnako veľké časti, každú zvlášť dotenka vyvaľkať a preniesť pomocou valčeka na papier na pečenie. Piecť na obrátenom plechu cca 5-7 minutiek na 170 stupňov dozlatista (pozor, neprepiecť, inak budú placky tvrdé a budú sa lámať).
  4. Hotové pláty orezať všetky na jeden rozmer, odrezky nevyhadzovať, rozdrolit do misky (poslúži ako posyp navrch múčnika), premazať krémom a poskladať na seba. Vršok ľahko pomazať a posypať omrvinkami.
  5. Hotové necháme v chladničke do druhého dňa odležať.
  6. Krém:
    Všetko vyšľahať ručným elektrickým šľahačom dohladka.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť