Medové rezy s kyslou smotanou

Pridal: Danula Vašíčková, 11.3.2021
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Takže som mala asi tak tri možnosti. Buďto sa zo žiaľu opiť do nemoty, alebo vykričať svoj nahromadený hnev z okna, alebo si proste obaliť nervy poriadnou dávkou niečoho sladkého... Čo myslíte, čo vyhralo? Samozrejme, že som upiekla niečo sladké, aby som nevyšla z cviku. Tentoraz to boli sladké medové rezy s kyslou smotanou. Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 11.3.2021
SUROVINY
Cesto:
190 gmaslo
3 lyžicemed
3 ksvajce
250 gkryštálový cukor
2 lyžičkyjedlá sóda
cca 650 ghladká múka
Krém:
6 kelímkovkyslá smotana
250 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový alebo smotanový puding bez varenia Olé od dr. Oetkera
- Maslo s medom nechať roztopiť v kastróliku. Nad parou vyšľahať metličkou celé vajcia s cukrom a tenkým pramienkom prišľahávať rozpustenú medovú zmes.
- Potom sňať zo zdroja tepla, pridať sódu a po častiach pridávať múku, kým nie je cesto hladké. Vyklopiť na pomúčenú pracovnú plochu a teraz už len rukami zapracovať do cesta toľko múky, aby bolo pevné, ale pritom tvárne.
- Rozdeliť na 4 rovnako veľké časti, každú zvlášť dotenka vyvaľkať a preniesť pomocou valčeka na papier na pečenie. Piecť na obrátenom plechu cca 5-7 minutiek na 170 stupňov dozlatista (pozor, neprepiecť, inak budú placky tvrdé a budú sa lámať).
- Hotové pláty orezať všetky na jeden rozmer, odrezky nevyhadzovať, rozdrolit do misky (poslúži ako posyp navrch múčnika), premazať krémom a poskladať na seba. Vršok ľahko pomazať a posypať omrvinkami.
- Hotové necháme v chladničke do druhého dňa odležať.
- Krém:
Všetko vyšľahať ručným elektrickým šľahačom dohladka.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Medové řezy se zakysanou smetanou.
KOMENTÁRE K RECEPTU