NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medovníky Medové perníčky s polevou ako si ich pamätáte z obchodu
Medové perníčky s polevou ako si ich pamätáte z obchodu
Recept Medové perníčky s polevou ako si ich pamätáte z obchodu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   6.10.2020

Medové perníčky s polevou ako si ich pamätáte z obchodu

Medové perníčky s polevou ako si ich pamätáte z obchodov. Je to recept ešte z 90tych rokov, kedy sme si v obchode vedeli kúpiť pravé perníčky s cukrovou polevou. Tieto, čo predávajú dnes, už nie sú až tak chutné ako boli kedysi. Veď povedzme si pravdu, čo dnes chutí tak, ako chutilo kedysi. Určite vyskúšajte, chuťovo sú fantastické. Autor: Petra

60 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny
150 g
biely jogurt
1 hrnček
kryštálový cukor
1 ks
žĺtok
1 lyžica
med
3 lyžice
olej
1 lyžička
jedlá sóda
2,5 hrnčeky
hladká múka (podľa potreby i viac)
2 ks
bielok
3 lyžice
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. 1 bielok si necháme bokom. Z neho pripravíme polevu.
  2. Z ostatných surovín (okrem spomínaného bielku a práškového cukru) spracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu.
  3. Po pol hodine cesto vyberieme, rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a okrúhlou formičkou alebo menším pohárom vykrojíme kolieska, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista. Pečenie netrvá dlho (cca 7 min), preto sledujeme, aby nám perníčky nepripálilo.
  5. Poleva:
    Z odložených dvoch surovín - bielok a práškový cukor vyšľaháme hladkú polevu.
  6. Polevou potierame perníky ihneď po vybratí z rúry. Natierať môžete silikónovým štetcom a snažte sa v tenkej vrstve. Poleva ihneď zaschne, pretože perníčky sú horúce.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár