Medové perníčky s polevou ako si ich pamätáte z obchodu

Recept Medové perníčky s polevou ako si ich pamätáte z obchodu
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Medové perníčky s polevou ako si ich pamätáte z obchodov. Je to recept ešte z 90tych rokov, kedy sme si v obchode vedeli kúpiť pravé perníčky s cukrovou polevou. Tieto, čo predávajú dnes, už nie sú až tak chutné ako boli kedysi. Veď povedzme si pravdu, čo dnes chutí tak, ako chutilo kedysi. Určite vyskúšajte, chuťovo sú fantastické. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

150 gbiely jogurt
1 hrnčekkryštálový cukor
1 ksžĺtok
1 lyžicamed
3 lyžiceolej
1 lyžičkajedlá sóda
2,5 hrnčekyhladká múka (podľa potreby i viac)
2 ksbielok
3 lyžicepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 1 bielok si necháme bokom. Z neho pripravíme polevu.
  2. Z ostatných surovín (okrem spomínaného bielku a práškového cukru) spracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu.
  3. Po pol hodine cesto vyberieme, rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a okrúhlou formičkou alebo menším pohárom vykrojíme kolieska, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista. Pečenie netrvá dlho (cca 7 min), preto sledujeme, aby nám perníčky nepripálilo.
  5. Poleva:
    Z odložených dvoch surovín - bielok a práškový cukor vyšľaháme hladkú polevu.
  6. Polevou potierame perníky ihneď po vybratí z rúry. Natierať môžete silikónovým štetcom a snažte sa v tenkej vrstve. Poleva ihneď zaschne, pretože perníčky sú horúce.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť