Maslové pagáče

Recept Maslové pagáče

Pridal: Jaja79, 1.2.2015

Kategorie: Pagáče, Múčniky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jemné zemiakové cesto a neodolateľná chuť. Vynikajúce maslové pagáče zo zemiakového cesta. Mňam! Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 1.2.2015

Kategorie: Pagáče, Múčniky, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

800 gpolohrubá múka
1 ksvajce
1 lyžičkasoľ
50 gčerstvé droždie
100 mlslnečnicový olej
300 gvarené zemiaky
250 gmaslo
300 mlmlieko
1 lyžičkakryštálový cukor
1 ksna potretie%vajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Droždie si pridáme do mlieka, pridáme i kryštálový cukor a 1 lyžicu múky. Necháme si túto hmotu nakysnúť - pripravíme si kvások.
  2. Uvarené zemiaky si očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme múku, mäkké maslo, vajíčko, soľ, olej, pripravený kvások a spracujeme hladké cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť cca 30 minút.
  3. Následne cesto rozvaľkáme a preložíme na polovicu - znovu necháme na 30 minút nakysnúť. Opakujeme to 2x.
  4. Keď nám cesto poslednýkrát nakysne, vykrajujeme si z neho kolieska a vrch si ozdobíme mriežkou (mriežka na zemiaky pri príprave zemiakového šalátu). Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov pekne do zlata, asi 25 minút. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť