Marcipánové cukríky zo zemiakov

Recept Marcipánové cukríky zo zemiakov
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Starý recept ako drak :) Nebojte sa, chutí to naozaj skvele. Ja som sa zo začiatku bála, ako môže niečo tak dobré vzniknúť zo zemiakov, ale predsa. Je to síce kalorická bomba - predsa toľko cukru, skoro som skolabovala, keď som ho pridávala. V originálnom recepte bolo napísané, pridávame toľko cukru, koľko vsaje zemiak, tak na začiatku som začínala s dávkou 300 g, potom som pridala ďalších 300 g a nakoniec som skončila pri 800 g. Autor: Adkas

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

200 gvarený zemiak
cca 800 gpráškový cukor
1 lyžičkamandľová aróma
na obaľovaniekakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky uvaríme v šupke domäkka a necháme ich vychladnúť. Vychladnuté očistíme a nastrúhame na strúhadle na mrkvu.
  2. Postupne pridávame preosiaty práškový cukor, pridáme i arómu a spracovávame kompaktnú hmotu, ktorú odložíme na pol hodinu do chladničky, aby mäsa trochu stvrdla.
  3. Malou lyžičkou odoberáme z hmoty, tvarujeme guľky, ktoré obalíme v kakau.
  4. Skladujeme v chladničke. Chuťou mi pripomínajú fondánové salónky z detstva.

Môj blog: Adkas

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
30.8.2020, hekute odpovedať10

Tak tohle teda opravdu neznám...znám moučník - brambora- ale ten se dělal ze dvou plátků piškotového těsta - uvnitř byl tuhý pařížský krém, zmačkalo se to do tvaru koule asi 5- 6 cm v průměru , následně obalilo v tenkém plátu marcipánu - a pak v kakau

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť