Na prvý pohľad sa Vám možno budú zdať zložité na prípravu, ale nebojte, je to jednoduchšie, než by sa mohlo zdať.
kúsok tortového korpusu na vykrojenie 6 koliesok
guľatý ráfik s priemerom 8 cm a výškou 4 cm
fólia
sáčok a zdobiacu trubičku
Ráfikom si vykrojte 6 koliesok z korpusu, ktoré budú slúžiť ako základňa tortičiek. Môžete použiť akýkoľvek Váš obľúbený recept na korpus. Ja pre tieto príležitosti zvyčajne skladujem v mrazničke malé zvyšky a odrezky korpusov. Alebo si môžete upiecť kolieska do zásoby :))
Vnútorný obvod ráfika vyložte fóliou, na dno položte koliesko korpusu. Z mrazničky si vyberte malinovú penu a jeden "muffin" položte na korpus. Čokoládovú penu si dajte do zdobiaceho vrecúška s užšou trubičkou a nastriekajte na malinovú penu. Vyplňte všetky medzery a povrch uhlaďte. Ráfik opatrne stiahnite a pokračujte rovnakým spôsobom u ďalších piatich tortičiek. Je dobré umiestniť si tortičky na tácku, ktorú potom zabaľte do alobalu a dajte na niekoľko hodín zamraziť. Najlepšie cez noc, môžete pokojne aj dlhšie.
Čokoládovú polevu ohrejte v 10 sekundových intervaloch v mikrovlnnej rúre na teplotu asi 40 stupňov, zakaždým dobre premiešajte. Za občasného miešania nechajte chvíľku vychladnúť. Tortičky vyberte z mrazničky, zložte z nich fóliu a vyskladajte si ich na chladiacu mriežku. Polevou ich jednu po druhej polejte a nechajte stuhnúť. Tento druh polevy nikdy úplne nestuhne, vždy bude na dotyk "lepivá". Tortičky opatrne pomocou noža alebo stierky preložte z mriežky na tácky a zdobte podľa vlastnej fantázie. Dajte chladiť do chladničky.
Zdroj: Víkendové pečení
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste