Makovo orieškové žerbó rezy
Tajomstvom koláčikov našich babičiek bola hlavne láska, s ktorou koláče pripravovali. Tradičný recept na orieškovo makové rezy.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Cesto:
500 ghladká múka
200 gmaslo
100 gpráškový cukor
1/2 kscitrón - kôra
1/2 lyžičkysoľ
1 ksvajce
100 mlmlieko
20 gčerstvé droždie
Náplň:
200 gmleté vlašské orechy
100 gmletý mak
150 gkryštálový cukor
marhuľový džem
čučoriedkový džem
- Pripravíme si plech o veľkosti 25 x 35 cm. Dno vymastíme tenkou vrstvou masla.
- Zo všetkých surovín na prípravu cesta spracujeme guľôčku, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne pol hodinu.
- Po pol hodine cesto vyberieme, rozdelíme ho na 4 rovnaké časti a na pracovnej doske ho rozvaľkáme na veľkosť plechu.
- Plát cesta uložíme na dno formy, potrieme marhuľovou marmeládou, posypeme orieškami, polovicou cukru, položíme druhý plát cesta, ktorý potrieme čučoriedkovou marmeládou a posypeme mletým makom. Zakryjeme tretím cestom, potrieme marhuľovou marmeládou a navrstvíme zvyšné oriešky a cukor. Zakryjeme posledným cestom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Makovo oříškové žerbó řezy.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Makowo-orzechowe ciasto.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mákos-diós zserbó szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU