Lieskovoorieškové pečivo na Vianoce - pečivo, ktoré nesmie chýbať na vašom vianočnom stole

Recept Lieskovoorieškové pečivo na Vianoce - pečivo, ktoré nesmie chýbať na vašom vianočnom stole
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľmi chutné sušienky, ktoré prevoňajú celý byt. Kombinácia čokolády a mletých lieskovým orieškov je neodolateľná. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

100 gmaslo
50 gpráškový cukor
1 ksžĺtok
1 bal.vanilkový cukor
štipkasoľ
180 ghladká múka

Pusinky:

3 ksbielok
150 gpráškový cukor
200 gmleté lieskové oriešky

Plnka:

150 mlsmotana na šľahanie
150 ghorká čokoláda
150 gmleté lieskové oriešky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme štipku soli, žĺtok a nakoniec i hladkú múku. Spracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky na jednu hodinu.
  2. Kým cesto odpočíva v chladničke, pripravíme pusinky.
  3. Bielka vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme cukor a nakoniec primiešame oriešky. Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom a nakreslíme si rovnaké kolieska (priemer 3 cm), aby sme vedeli vrstviť orieškový sneh. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov 15 minút, potom teplotu znížime na 100 stupňov a sušíme 20 minút. Upečené pusinky necháme vychladnúť.
  4. Linecké cesto z chladničky vyberieme, rozvaľkáme na plát hrubý cca 2-3 mm a pomocou okrúhlej formičky vykrojíme kolieska s priemerom 3 cm. Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 8 - 10 minút.
  5. Smotanu ohrejeme (dávame pozor, aby nezačala vrieť) a odstavíme. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Pridáme opečené mleté lieskové oriešky a celú hmotu dôkladne spojíme.
  6. Na linecké koliesko navrstvíme orieškový krém a položíme orieškovú pusinku. Môžeme ich papať hneď, ale najlepšie sú na druhý deň, keď linecké koliesko zmäkne.

              * Z dávky vyjde 60 ks.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

Vyborny receptik, dakujem! Urcite napeciem aj buduci rok. Vyskusala som v klasickej aj lowcarb verzii s brezovym cukrom.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť