Lasagne alla bolognese

Pridal: NajLucka, 6.2.2015
Kategorie: Lasagne, Cestoviny, Zapečené, Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
Ste fanúšikom cestovín a mletého mäsa? Pripravte si doma chutné lasagne. Výborná pochúťka.
Pridal: NajLucka, 6.2.2015
Kategorie: Lasagne, Cestoviny, Zapečené, Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Budeme potrebovať:
1 kgmleté bravčové mäso
4 ksmrkva
4 stonkyzeler
2 kscibuľa
3 vetvičkyrozmarín
3 ksbobkový list
300 mlčervené víno
300 mlkurací vývar
2 lyžiceparadajkový pretlak
125 glasagne (cestoviny)
300 gtvrdý syr
70 gmaslo
70 ghladká múka
700 mlmlieko
soľ
čierne korenie
olivový olej
- Cibuľu, mrkvu a zeler si očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky.
- Na panvici si rozpálime olej a pridáme mäso. Necháme ho chvíľu smažiť a potom pridáme víno a vývar. Dochutíme soľou a korením.
- Po pár minútach dusenia pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, bobkový list, rozmarín, pretlak a dobre premiešame. Niekoľko minút podusíme.
- Do druhého hrnca si dáme rozpustiť maslo a za stáleho miešania pridáme múku. Nakoniec pridáme mlieko - pripravíme si bešamel (môžeme dochutiť soľou a korením).
- Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú si vymažeme maslom alebo olejom a naukladáme jednu vrstvu cestovín. Navrstvíme mäsovú plnku, polejeme bešamelom a postup opakujeme, kým všetko neminieme. Na vrch si navrstvíme strúhaný tvrdý syr.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút. Vidličkou kontrolujeme, či sú cestoviny mäkké. Dobrú chuť!
Zdroj: Nosalty
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Lasagne alla bolognese.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Lasagne Bolognese an.
KOMENTÁRE K RECEPTU