Lasagne alla bolognese

Recept Lasagne alla bolognese
FOTKA OD VÁS
Recept Lasagne alla bolognese
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ste fanúšikom cestovín a mletého mäsa? Pripravte si doma chutné lasagne. Výborná pochúťka.

FOTKA OD VÁS
Recept Lasagne alla bolognese

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kgmleté bravčové mäso
4 ksmrkva
4 stonkyzeler
2 kscibuľa
3 vetvičkyrozmarín
3 ksbobkový list
300 mlčervené víno
300 mlkurací vývar
2 lyžiceparadajkový pretlak
125 glasagne (cestoviny)
300 gtvrdý syr
70 gmaslo
70 ghladká múka
700 mlmlieko
soľ
čierne korenie
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu, mrkvu a zeler si očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky.
  2. Na panvici si rozpálime olej a pridáme mäso. Necháme ho chvíľu smažiť a potom pridáme víno a vývar. Dochutíme soľou a korením.
  3. Po pár minútach dusenia pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, bobkový list, rozmarín, pretlak a dobre premiešame. Niekoľko minút podusíme.
  4. Do druhého hrnca si dáme rozpustiť maslo a za stáleho miešania pridáme múku. Nakoniec pridáme mlieko - pripravíme si bešamel (môžeme dochutiť soľou a korením).
  5. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú si vymažeme maslom alebo olejom a naukladáme jednu vrstvu cestovín. Navrstvíme mäsovú plnku, polejeme bešamelom a postup opakujeme, kým všetko neminieme. Na vrch si navrstvíme strúhaný tvrdý syr.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút. Vidličkou kontrolujeme, či sú cestoviny mäkké. Dobrú chuť!

Zdroj: Nosalty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť