Lahodné medové rezy - fotopostup

Recept Lahodné medové rezy - fotopostup

Pridal: Mineralka, 11.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Recept Lahodné medové rezy - fotopostup
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nepečiem ich veľmi často, len z času na čas. Preto je u nás medový rez vzácnejší a každý sa na tieto rezy veľmi teší. Z plechu zmiznú kozmickou rýchlosťou. Sú fantastické! Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Recept Lahodné medové rezy - fotopostup

Pridal: Mineralka, 11.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
190 gpráškový cukor
2 ksžĺtok
2 ksvajce
90 gmargarín
50 gmed
1 gsóda bikarbóna

Krém:

1 lmlieko
200 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 ksžĺtok
120 gzlatý klas alebo vanilkový puding
250 gmaslo

Ďalej budeme potrebovať:

700 mlsmotana na šľahanie
100 gkryštálový cukor
3 bal.vanilkový cukor
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku, margarín, práškový cukor, žĺtky, vajíčka, med a jedlú sódu zmiešame v miske a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu (plech vymastíme a vysypeme múkou) a upečieme pri teplote 180 stupňov. Trvá to cca 8 minút. Po upečení opatrne nožom odlepíme cesto od plechu.
  2. Z mlieka, kryštálového cukru, vanilky, žĺtkov a zlatého klasu uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme maslo a mixérom vyšľaháme. Vzniknutý krém natrieme na upečený medový plát.
  3. Po stuhnutí krému nanesieme vyšľahanú šľahačku s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Položíme vrchný plát cesta a necháme v chladničke stáť (cesto zmäkne) a nakrájame na rezy.
  4. Ešte pred krájaním vrch posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť