NajRecept.sk Dezerty Múčniky Lahodné medové rezy - fotopostup
Lahodné medové rezy - fotopostup
Recept Lahodné medové rezy - fotopostup
Mineralka Mineralka    ·   11.3.2021

Lahodné medové rezy - fotopostup

Nepečiem ich veľmi často, len z času na čas. Preto je u nás medový rez vzácnejší a každý sa na tieto rezy veľmi teší. Z plechu zmiznú kozmickou rýchlosťou. Sú fantastické! Autor: Mineralka

Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
190 g
práškový cukor
2 ks
žĺtok
2 ks
vajce
90 g
margarín
50 g
med
1 g
sóda bikarbóna

Krém:

1 l
mlieko
200 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 ks
žĺtok
120 g
zlatý klas alebo vanilkový puding
250 g
maslo

Ďalej budeme potrebovať:

700 ml
smotana na šľahanie
100 g
kryštálový cukor
3 bal.
vanilkový cukor
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Múku, margarín, práškový cukor, žĺtky, vajíčka, med a jedlú sódu zmiešame v miske a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu (plech vymastíme a vysypeme múkou) a upečieme pri teplote 180 stupňov. Trvá to cca 8 minút. Po upečení opatrne nožom odlepíme cesto od plechu.
  2. Z mlieka, kryštálového cukru, vanilky, žĺtkov a zlatého klasu uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme maslo a mixérom vyšľaháme. Vzniknutý krém natrieme na upečený medový plát.
  3. Po stuhnutí krému nanesieme vyšľahanú šľahačku s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Položíme vrchný plát cesta a necháme v chladničke stáť (cesto zmäkne) a nakrájame na rezy.
  4. Ešte pred krájaním vrch posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár