NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Jednohubky Lahodná nátierka z krabích tyčiniek
Lahodná nátierka z krabích tyčiniek
Recept Lahodná nátierka z krabích tyčiniek
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   18.3.2023

Lahodná nátierka z krabích tyčiniek

Krabia nátierka je pripravená v priebehu niekoľkých minút, je chuťovo výborná, jemná a k jej príprave potrebujete len niekoľko málo surovín. Hodí sa na chlebíčky, jednohubky, ale napríklad aj na rodinnú večeru, kedy ju môžete podávať s čerstvým chlebom alebo s bagetkou. Krabia nátierka sa nemusí bohato zdobiť, ako prílohu je ale vhodné voliť čerstvú zeleninu. Túto nátierku je vhodné dozdobiť aj čerstvými bylinkami.

20 min
Čas prípravy
Suroviny
250 g
rabie tyčinky
60 g
maslo
150 g
prírodný syr Cottage (možno nahradiť aj nátierkovým maslom)
1 lyžica
horčica
2 lyžice
biely jogurt
soľ a korenie
na dozdobenie
čerstvá pažítka alebo petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť

Krabiu nátierku môžete pripraviť kedykoľvek, suroviny na prípravu je možné obmieňať napríklad podľa toho, čo práve doma v chladničke nájdete. Okrem masla, jogurtu a syra je možné použiť aj majonézu, tavený syr, nátierkové maslo alebo kyslú smotanu. Túto nátierku si tak možno pripraviť naozaj kedykoľvek.

  1. Maslo necháme zmäknúť na izbovú teplotu, aby sa s ním dalo pracovať.
  2. Krabie tyčinky si necháme tiež trošku rozmraziť, nakrájame ich najemno.
  3. Do väčšej misy si potom vložíme maslo, horčicu, biely jogurt, syr Cottage a prípadne podľa chuti aj trošku majonézy a všetko dôkladne premiešame.
  4. Pridáme nakrájané krabie tyčinky, zmiešame a dochutíme soľou a korením.
  5. Nakoniec nátierku dozdobíme nasekanou pažítkou či petržlenovou vňaťou.
  6. Nátierku môžeme natrieť na veku, rožky alebo na čerstvé pečivo. Na večeru môžeme k nátierke podávať ešte čerstvý zeleninový šalát.

Podobne môžeme pripraviť aj šalát z krabích tyčiniek, stačí pridať kukuricu, nastrúhanú mrkvu a najemno nakrájaný pór. Tento variant bude chutiť najmä deťom, ktoré bude lákať farebnosť šalátu a samozrejme hlavne obľúbená kukurica.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár