NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Ľahký kurací šalát so zálievkou z kyslej smotany a dijonskej horčice
Ľahký kurací šalát so zálievkou z kyslej smotany a dijonskej horčice
Recept Ľahký kurací šalát so zálievkou z kyslej smotany a dijonskej horčice
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   2.1.2021

Ľahký kurací šalát so zálievkou z kyslej smotany a dijonskej horčice

Ľahký šalát so zálievkou z kyslej smotany a dijonskej horčice. Napriek tomu, že táto kombinácia je veľmi netradičná, chutí dokonale. A v týchto horúčavách je určite lepšia zjesť šalát než nejaké vyprážané jedlo, ktoré zaťaží organizmus na celé popoludnie. Samozrejme do šalátu môžete pridať aj inú zeleninu, každý podľa svojej chute. Autor: Lacusin

Suroviny
200 g
fazuľa v konzerve
1 ks
uhorka
70 g
tvrdý syr
plechovka
kukurica
1 lyžica
olivový olej
3 lyžice
kyslá smotana
1 lyžica
dijonská horčica
pár kvapiek
citrónová šťava
200 g
kuracie prsia
krajec
chlieb
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia očistíme, nakrájame na kocky a osmažíme na panvici dozlatista. Dáme bokom vychladnúť.
  2. Vo veľkej miske zmiešame umytú fazuľu, kukuricu, nakrájanú uhorku, na kocky nakrájaný tvrdý syr. Pridáme studené mäso a premiešame.
  3. Pripravíme dresing. Kyslú smotanu vymiešame s dijonskou horčicou, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a lyžicu olivového oleja.
  4. Zalejeme šalát, pridáme ešte krutóny z chleba (chlieb na suchej panvici osmažíme dozlatista), soľ a korenie a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár