Ľahký kurací šalát so zálievkou z kyslej smotany a dijonskej horčice

Recept Ľahký kurací šalát so zálievkou z kyslej smotany a dijonskej horčice
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ľahký šalát so zálievkou z kyslej smotany a dijonskej horčice. Napriek tomu, že táto kombinácia je veľmi netradičná, chutí dokonale. A v týchto horúčavách je určite lepšia zjesť šalát než nejaké vyprážané jedlo, ktoré zaťaží organizmus na celé popoludnie. Samozrejme do šalátu môžete pridať aj inú zeleninu, každý podľa svojej chute. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

200 gfazuľa v konzerve
1 ksuhorka
70 gtvrdý syr
plechovkakukurica
1 lyžicaolivový olej
3 lyžicekyslá smotana
1 lyžicadijonská horčica
pár kvapiekcitrónová šťava
200 gkuracie prsia
krajecchlieb
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie prsia očistíme, nakrájame na kocky a osmažíme na panvici dozlatista. Dáme bokom vychladnúť.
  2. Vo veľkej miske zmiešame umytú fazuľu, kukuricu, nakrájanú uhorku, na kocky nakrájaný tvrdý syr. Pridáme studené mäso a premiešame.
  3. Pripravíme dresing. Kyslú smotanu vymiešame s dijonskou horčicou, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a lyžicu olivového oleja.
  4. Zalejeme šalát, pridáme ešte krutóny z chleba (chlieb na suchej panvici osmažíme dozlatista), soľ a korenie a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť