NajRecept.sk Dezerty Múčniky Kysnutý slivkový koláč s makom
Kysnutý slivkový koláč s makom
Recept Kysnutý slivkový koláč s makom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Janaha    ·   9.1.2021

Kysnutý slivkový koláč s makom

Menší okrúhly kysnutý slivkový koláč s makovou posýpkou. Sezónne ovocie treba likvidovať.

Suroviny

Cesto:

250 g
polohrubá múka
2 lyžice
olej
1 ks
žĺtok
štipka
soľ
125 ml
mlieko
10 g
droždie
1 lyžica
kryštálový cukor

Drobenka:

2 lyžice
mletý mak
2 lyžice
hrubá múka
2 lyžice
kryštálový cukor
cca 4 lyžice (na pokvapkanie)
rozpustené maslo
podľa chuti
čerstvé slivky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ja som si kysnuté cesto dala urobiť do domácej pekárne. Keď pekáreň začne miešať, skontrolujeme a podľa potreby dolejeme trošku mlieka (alebo vody) alebo dosypeme trochu múky, ak je treba. Ak budete robiť cesto ručne, urobte si najprv kvások z mlieka, cukru a droždia a potom si vypracujte mäkké, nelepivé cesto a nechajte ho dobre vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto vyberieme na pomúčenú dosku, jemne ho vyvaľkáme do kruhu a pomocou valčeka prenesieme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy (môžete dať aj papier na pečenie).
  3. Okraje cesta trošku zdvihneme a necháme ešte aspoň 30 minút nakysnúť.
  4. Na vykysnuté cesto vo forme /priemer formy 30 cm/ naukladáme vykôstkované slivky nakrájané na štvrtiny, posypeme makovou posýpkou, pokvapkáme rozpusteným maslom a upečieme. Ja som piekla na 180 ° asi 25 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).% 1

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár