Kysnutý slivkový koláč s makom

Recept Kysnutý slivkový koláč s makom

Pridal: Janaha, 9.1.2021

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Slivky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Menší okrúhly kysnutý slivkový koláč s makovou posýpkou. Sezónne ovocie treba likvidovať.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Janaha, 9.1.2021

Kategorie: Dezerty, Múčniky, Podľa ovocia, Slivky

SUROVINY

Cesto:

250 gpolohrubá múka
2 lyžiceolej
1 ksžĺtok
štipkasoľ
125 mlmlieko
10 gdroždie
1 lyžicakryštálový cukor

Drobenka:

2 lyžicemletý mak
2 lyžicehrubá múka
2 lyžicekryštálový cukor
cca 4 lyžice (na pokvapkanie)rozpustené maslo
podľa chutičerstvé slivky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ja som si kysnuté cesto dala urobiť do domácej pekárne. Keď pekáreň začne miešať, skontrolujeme a podľa potreby dolejeme trošku mlieka (alebo vody) alebo dosypeme trochu múky, ak je treba. Ak budete robiť cesto ručne, urobte si najprv kvások z mlieka, cukru a droždia a potom si vypracujte mäkké, nelepivé cesto a nechajte ho dobre vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto vyberieme na pomúčenú dosku, jemne ho vyvaľkáme do kruhu a pomocou valčeka prenesieme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy (môžete dať aj papier na pečenie).
  3. Okraje cesta trošku zdvihneme a necháme ešte aspoň 30 minút nakysnúť.
  4. Na vykysnuté cesto vo forme /priemer formy 30 cm/ naukladáme vykôstkované slivky nakrájané na štvrtiny, posypeme makovou posýpkou, pokvapkáme rozpusteným maslom a upečieme. Ja som piekla na 180 ° asi 25 minút (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak).% 1

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť