NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Kysnuté vianočné bochníky
Kysnuté vianočné bochníky
Recept Kysnuté vianočné bochníky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   11.11.2020

Kysnuté vianočné bochníky

Jednoduché a chutné vianočné bochníčky, ktoré si zamilujete. Odporúčam vyskúšať.

95 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto:

250 ml
vlažné mlieko
2 ks
žĺtok
90 g
maslo
500 g
hladká múka
80 g
krupicový cukor
1 ks
vanilkový cukor
22 g
droždie
2 PL
olej
2 PL
rum
1/2 lyžičky
soľ

Náplň:

200 g
orechová náplň

Na dokončenie:

150 g
maslo
3 PL
rum
podľa potreby
práškový cukor
1 ks
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme krupicový aj vanilkový cukor a necháme vzísť kvások.
  2. Ku kvásku pridáme žĺtky, maslo, olej, rum, múku a soľ. Vypracujeme vláčne pružné cesto, ktoré dáme na cca 1 hodinu kysnúť.
  3. Z vykysnutého cesta odkrajujeme malé kúsky, ktoré plníme orechovou plnkou (ja som použila hotovú náplň z obchodu). Dáme na plech vyložený papierom na pečenie, spojom nadol.
  4. Bochníky necháme na plechu ešte 20 minút kysnúť, potom ich potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 ° C do zlatohneda, cca 15-20 min. - sledujeme.
  5. Ihneď po upečení potrieme maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme práškovým cukrom.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov