Kysnuté vianočné bochníky

Recept Kysnuté vianočné bochníky

Pridal: Lacusin, 11.11.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché a chutné vianočné bochníčky, ktoré si zamilujete. Odporúčam vyskúšať.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 11.11.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce, Múčniky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

250 mlvlažné mlieko
2 ksžĺtok
90 gmaslo
500 ghladká múka
80 gkrupicový cukor
1 ksvanilkový cukor
22 gdroždie
2 PLolej
2 PLrum
1/2 lyžičkysoľ

Náplň:

200 gorechová náplň

Na dokončenie:

150 gmaslo
3 PLrum
podľa potrebypráškový cukor
1 ksvajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme krupicový aj vanilkový cukor a necháme vzísť kvások.
  2. Ku kvásku pridáme žĺtky, maslo, olej, rum, múku a soľ. Vypracujeme vláčne pružné cesto, ktoré dáme na cca 1 hodinu kysnúť.
  3. Z vykysnutého cesta odkrajujeme malé kúsky, ktoré plníme orechovou plnkou (ja som použila hotovú náplň z obchodu). Dáme na plech vyložený papierom na pečenie, spojom nadol.
  4. Bochníky necháme na plechu ešte 20 minút kysnúť, potom ich potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 ° C do zlatohneda, cca 15-20 min. - sledujeme.
  5. Ihneď po upečení potrieme maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť