NajRecept.sk Polievky Zemiaková polievka Kyslá polievka podávaná v bochníku chleba
Kyslá polievka podávaná v bochníku chleba
Recept Kyslá polievka podávaná v bochníku chleba
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Gaštanka    ·   5.1.2021

Kyslá polievka podávaná v bochníku chleba

Milujete polievky? Vyskúšajte kyslú polievku podávanú v bochníku chleba.

Suroviny

Budeme potrebovať:

30 g
slanina
1,2 l
kurací alebo zeleninový vývar
5 ks
zemiak
2 lyžice
kyslá smotana
soľ
vegeta
čierne korenie
majorán
podľa chuti
vajce natvrdo

Zákvas:

2 hrnčeky
teplá voda
2 strúčiky
cesnak
100 g
ražná múka
starý chlieb
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Slaninu nakrájame na plátky a na malom množstve oleja na panvici osmažíme.
  2. Vývar dáme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme slaninu, nakrájané zemiaky a varíme, kým zemiaky zmäknú.
  3. Pridáme zákvas. (Múku vysypeme do sklenenej nádoby a zalejeme ju teplou vodou. Premiešame. Pridáme na štvrťky nakrájaný cesnak a kôrku zo starého chleba. Zakryjeme starou látkou a necháme na teplom mieste postáť 4-5 dní.) Miešaním spojíme. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme majoránku a oheň vypneme. Necháme chvíľu odstáť zakryté a pridáme smotanu.
  4. Polievku podávame v čerstvom bochníku chleba - vydlabeme vnútro a upečieme v rúre alebo osmažíme na suchej panvici. Do polievky pridáme rozkrojené vajíčko uvarené na tvrdo a podávame s chrumkavým vnútrom. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár