Kyslá polievka podávaná v bochníku chleba

Recept Kyslá polievka podávaná v bochníku chleba

Pridal: Gaštanka, 5.1.2021

Kategorie: Zemiaková polievka, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Milujete polievky? Vyskúšajte kyslú polievku podávanú v bochníku chleba.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Gaštanka, 5.1.2021

Kategorie: Zemiaková polievka, Polievky

SUROVINY

Budeme potrebovať:

30 gslanina
1,2 lkurací alebo zeleninový vývar
5 kszemiak
2 lyžicekyslá smotana
soľ
vegeta
čierne korenie
majorán
podľa chutivajce natvrdo

Zákvas:

2 hrnčekyteplá voda
2 strúčikycesnak
100 gražná múka
starý chlieb

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Slaninu nakrájame na plátky a na malom množstve oleja na panvici osmažíme.
  2. Vývar dáme do hrnca a privedieme do varu. Pridáme slaninu, nakrájané zemiaky a varíme, kým zemiaky zmäknú.
  3. Pridáme zákvas. (Múku vysypeme do sklenenej nádoby a zalejeme ju teplou vodou. Premiešame. Pridáme na štvrťky nakrájaný cesnak a kôrku zo starého chleba. Zakryjeme starou látkou a necháme na teplom mieste postáť 4-5 dní.) Miešaním spojíme. Osolíme, okoreníme podľa chuti, pridáme majoránku a oheň vypneme. Necháme chvíľu odstáť zakryté a pridáme smotanu.
  4. Polievku podávame v čerstvom bochníku chleba - vydlabeme vnútro a upečieme v rúre alebo osmažíme na suchej panvici. Do polievky pridáme rozkrojené vajíčko uvarené na tvrdo a podávame s chrumkavým vnútrom. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť