NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie prsia obalené v slanine
Kuracie prsia obalené v slanine
Recept Kuracie prsia obalené v slanine
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   22.1.2021

Kuracie prsia obalené v slanine

Milovníci slaniny si určite pochutia. Kuracie prsia obalené v slanine podávané s ryžou alebo zemiakovým pyré. Mňam!

Suroviny
4 ks
kuracie prsia
150 g
šampiňóny
20 ks (tenkých plátkov)
slanina
1 ks
vajce
100 g
strúhanka
100 g
parmezán
500 g
cherry paradajka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa potreby
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Časť slaniny, asi 5 plátkov, nakrájame na malé kocky a na panvici osmažíme na miernom ohni. Opraženú slaninu necháme vychladnúť a dáme do kuchynského robota.
  2. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Do panvice, v ktorej sme pražili slaninu, pridáme lyžicu oleja a zľahka osolené huby opekáme na miernom ohni, kým sa z nich úplne nevyparí tekutina.
  3. Huby necháme mierne vychladnúť a pridáme ich k slanine do mixéra. Pridáme strúhanku, parmezán, mierne osolíme a zmes rozmixujeme.
  4. Kuracie prsia umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Každý kus cez polovicu priečne narežeme, aby sa vytvoril väčší plát. Mäso zakryjeme fóliou a na kuchynskej doske ho mierne naklepeme. Osolíme a okoreníme.
  5. Plnku rozdelíme na štyri časti a položíme ju na plátky mäsa. Zvinieme do rolky a zopneme špáradlom. Každú rolku obalíme slaninou. Upevníme špáradlom.
  6. V panvici zohrejeme olej a rolky z každej strany opečieme. Potom ich preložíme do vymasteného pekáča a spolu s paradajkami v rúre vyhriatej na 180 ° C pečieme asi 20 minút.
  7. Podávame so zemiakovým pyré alebo s ryžou. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár