Kuracie kúsky v krémovo horčicovej omáčke

Recept Kuracie kúsky v krémovo horčicovej omáčke
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kuracie mäso môžete pripraviť na milión spôsobov. Inšpirácia na krémovú horčicovú omáčku. Tento obed som robila ešte v nedeľu. V nedeľu vždy navarím viac, aby ostal obed aj na pondelok, ale tento bohužiaľ neostal. Všetko sa zjedlo, dokonca k obedu si manžel naložil aj druhýkrát, vraj to bolo fantastické. Určite vyskúšajte, ak máte dosť klasického kuracie mäska na prírodno. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

300 gkuracie prsia
1 kscibuľa
1 ksmrkva
3 lyžicekyslá smotana
2 lyžicedijonská horčica
2 lyžiceobyčajná horčica
2 lyžicehladká múka
1 šálkahorúca voda
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
podľa potrebyrastlinný olej

Marináda na mäso:

1-2 lyžicekari korenie
1/2 lyžičkysoľ
2 lyžicesójová omáčka
podľa chutičierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, mäso a orestujeme na miernom ohni. Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme.
  3. Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicu múku, horčicu a všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.
  4. Ako prílohu môžete podávať ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť