NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Kuracie kúsky v krémovo horčicovej omáčke
Kuracie kúsky v krémovo horčicovej omáčke
Recept Kuracie kúsky v krémovo horčicovej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   4.3.2021

Kuracie kúsky v krémovo horčicovej omáčke

Kuracie mäso môžete pripraviť na milión spôsobov. Inšpirácia na krémovú horčicovú omáčku. Tento obed som robila ešte v nedeľu. V nedeľu vždy navarím viac, aby ostal obed aj na pondelok, ale tento bohužiaľ neostal. Všetko sa zjedlo, dokonca k obedu si manžel naložil aj druhýkrát, vraj to bolo fantastické. Určite vyskúšajte, ak máte dosť klasického kuracie mäska na prírodno. Autor: Mineralka

40 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
kuracie prsia
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
3 lyžice
kyslá smotana
2 lyžice
dijonská horčica
2 lyžice
obyčajná horčica
2 lyžice
hladká múka
1 šálka
horúca voda
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa potreby
rastlinný olej

Marináda na mäso:

1-2 lyžice
kari korenie
1/2 lyžičky
soľ
2 lyžice
sójová omáčka
podľa chuti
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Pridáme všetky suroviny, ktoré potrebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Takto môžete mäso marinovať aj celú noc.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu, mäso a orestujeme na miernom ohni. Posypeme lyžicou hladkej múky a krátko restujeme.
  3. Potom mäso zalejeme horúcou vodou, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Podusíme a nakoniec pridáme kyslú smotanu zmiešanú s lyžicu múku, horčicu a všetko spolu varíme ešte 1 minútu, aby sa omáčka zredukovala.
  4. Ako prílohu môžete podávať ryžu alebo klasickú zemiakovú kašu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár