Krémové rizoto s hráškom

Recept Krémové rizoto s hráškom

Pridal: rebeka, 23.9.2020

Kategorie: Rizoto, Ryža, Na slano, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičné české rizoto je husté, s mrkvou, hráškom, uvareným kuracím mäsom, prípadne s mäsom, ktoré sme obrali z kostí z polievky a vo väčšine prípadov je suché. Pravé talianske rizoto je mazľavé až riedke, s poriadnou dávkou nastrúhaného parmezánu. Ja som dnes varila bez mäsa, obyčajné hráškové rizoto, do ktorého som pridala aj suché biele víno. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 23.9.2020

Kategorie: Rizoto, Ryža, Na slano, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

SUROVINY

Základ:

1 hrnčekryža Arborio alebo iná vhodná na rizoto
100 mlsuché biele víno
600 mlzeleninový alebo kurací vývar
2 strúčikycesnak
4 ksjarná cibuľa (iba biela časť)
2 lyžiceolivový olej
1 lyžicamaslo
300 gmrazený alebo čerstvý hrášok

Na záver:

100 gparmezán
2 lyžicemaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca dáme olej a maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. Vsypeme ryžu (nepreplachujeme!) a cca 10 minút za stáleho miešania restujeme. Pridáme nasekaný cesnak, víno a necháme ho úplne odpariť.
  2. Potom pridáme 1 naberačku vývaru a miešame. Až sa "vcucne", pridáme ďalšiu naberačku. Tento postup opakujeme do zmäknutia ryže, čo trvá 15 - 20 minút.
  3. Tesne pred koncom pridáme hrášok, ktorý sme si predtým preliali vriacou vodou a následne prepláchli ľadovou.
  4. Po chvíli pridáme nastrúhaný parmezán a úplne nakoniec pridáme chladné maslo.
  5. Všetko premiešame a prípadne dosolíme.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť