NajRecept.sk Dezerty Koláče Krehký koláčik s tvarohom a čučoriedkami
Krehký koláčik s tvarohom a čučoriedkami
Recept Krehký koláčik s tvarohom a čučoriedkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   8.10.2020

Krehký koláčik s tvarohom a čučoriedkami

Jeden z najlepších sladkých ovocných dezertov. Samozrejme, pre mňa. Doma ohŕňali nosom, ale po ochutnaní hneď zmenili názor. Bol tak fantastický, že v porovnaní s doma veľmi obľúbeným monte rezom zmizol porovnateľnou rýchlosťou. Určite vyskúšajte aj s iným ovocím. Všetky verzie tohto koláča sú fantastické. Autor: Danka

Suroviny

Cesto:

250 g
hladká múka
130 g
zmäknuté maslo
80 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce
štipka
soľ
1 lyžička
Finesse (citrónová kôra s fruktózou od Dr.Oetkera)

Náplň:

1 téglik
kyslá smotana
1 vanička
mäkký tvaroh
1 bal.
vanilkový pudingový prášok
70 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
1 lyžička
Finesse
podľa chuti
ovocie
maslové sušienky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetko len zmiešať dohromady bez varenia - to je krém. A okrem toho si nachystáme ovocie, v mojom prípade čerstvé čučoriedky a asi 6 maslových podrvených sušienok.
  2. Cesto spracovať a uložiť na pol hodinky do chladničky, potom malú časť oddeliť na ozdoby a zvyšok vyvaľkať do kruhu s priemerom 28 cm (použila som tortovú formu s priemerom 22 cm a je nutné vytvoriť cca 3cm vysoký okraj).
  3. Vyvaľkané cesto vložiť do maslom vymastenej formy, urovnať okraje, dno vysypať drvenými sušienkami (zabráni šťavnatému ovociu, aby príliš zvlhčilo korpus).
  4. Potom posypať polovicou množstva čučoriedok, vliať náplň, posypať zvyškom čučoriedok a zo zvyšku cesta urobiť ozdoby podľa fantázie.
  5. Piecť asi 45 minút na 170 stupňov.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár