Krehký koláčik s tvarohom a čučoriedkami

Recept Krehký koláčik s tvarohom a čučoriedkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jeden z najlepších sladkých ovocných dezertov. Samozrejme, pre mňa. Doma ohŕňali nosom, ale po ochutnaní hneď zmenili názor. Bol tak fantastický, že v porovnaní s doma veľmi obľúbeným monte rezom zmizol porovnateľnou rýchlosťou. Určite vyskúšajte aj s iným ovocím. Všetky verzie tohto koláča sú fantastické. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

250 ghladká múka
130 gzmäknuté maslo
80 gkryštálový cukor
1 ksvajce
štipkasoľ
1 lyžičkaFinesse (citrónová kôra s fruktózou od Dr.Oetkera)

Náplň:

1 téglikkyslá smotana
1 vaničkamäkký tvaroh
1 bal.vanilkový pudingový prášok
70 gkryštálový cukor
2 ksvajce
1 lyžičkaFinesse
podľa chutiovocie
maslové sušienky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetko len zmiešať dohromady bez varenia - to je krém. A okrem toho si nachystáme ovocie, v mojom prípade čerstvé čučoriedky a asi 6 maslových podrvených sušienok.
  2. Cesto spracovať a uložiť na pol hodinky do chladničky, potom malú časť oddeliť na ozdoby a zvyšok vyvaľkať do kruhu s priemerom 28 cm (použila som tortovú formu s priemerom 22 cm a je nutné vytvoriť cca 3cm vysoký okraj).
  3. Vyvaľkané cesto vložiť do maslom vymastenej formy, urovnať okraje, dno vysypať drvenými sušienkami (zabráni šťavnatému ovociu, aby príliš zvlhčilo korpus).
  4. Potom posypať polovicou množstva čučoriedok, vliať náplň, posypať zvyškom čučoriedok a zo zvyšku cesta urobiť ozdoby podľa fantázie.
  5. Piecť asi 45 minút na 170 stupňov.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť