Krehký koláčik s tvarohom a čučoriedkami

Pridal: Danula Vašíčková, 8.10.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Podľa ovocia, Čučoriedky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Jeden z najlepších sladkých ovocných dezertov. Samozrejme, pre mňa. Doma ohŕňali nosom, ale po ochutnaní hneď zmenili názor. Bol tak fantastický, že v porovnaní s doma veľmi obľúbeným monte rezom zmizol porovnateľnou rýchlosťou. Určite vyskúšajte aj s iným ovocím. Všetky verzie tohto koláča sú fantastické. Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 8.10.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Podľa ovocia, Čučoriedky
SUROVINY
Cesto:
250 ghladká múka
130 gzmäknuté maslo
80 gkryštálový cukor
1 ksvajce
štipkasoľ
1 lyžičkaFinesse (citrónová kôra s fruktózou od Dr.Oetkera)
Náplň:
1 téglikkyslá smotana
1 vaničkamäkký tvaroh
1 bal.vanilkový pudingový prášok
70 gkryštálový cukor
2 ksvajce
1 lyžičkaFinesse
podľa chutiovocie
maslové sušienky
- Všetko len zmiešať dohromady bez varenia - to je krém. A okrem toho si nachystáme ovocie, v mojom prípade čerstvé čučoriedky a asi 6 maslových podrvených sušienok.
- Cesto spracovať a uložiť na pol hodinky do chladničky, potom malú časť oddeliť na ozdoby a zvyšok vyvaľkať do kruhu s priemerom 28 cm (použila som tortovú formu s priemerom 22 cm a je nutné vytvoriť cca 3cm vysoký okraj).
- Vyvaľkané cesto vložiť do maslom vymastenej formy, urovnať okraje, dno vysypať drvenými sušienkami (zabráni šťavnatému ovociu, aby príliš zvlhčilo korpus).
- Potom posypať polovicou množstva čučoriedok, vliať náplň, posypať zvyškom čučoriedok a zo zvyšku cesta urobiť ozdoby podľa fantázie.
- Piecť asi 45 minút na 170 stupňov.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křehký koláček s tvarohem a borůvkami.
KOMENTÁRE K RECEPTU