NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Osie hniezda a úliky Krehké skoricové hniezda, ktoré vďaka nadýchanému vanilkovému krému zmenia váš pohľad na dezerty
Krehké skoricové hniezda, ktoré vďaka nadýchanému vanilkovému krému zmenia váš pohľad na dezerty
Recept Krehké skoricové hniezda, ktoré vďaka nadýchanému vanilkovému krému zmenia váš pohľad na dezerty
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   27.4.2023

Krehké skoricové hniezda, ktoré vďaka nadýchanému vanilkovému krému zmenia váš pohľad na dezerty

Škoricové hniezda je sladké pečivo, ktoré zbožňujú všetci. A poliate pudingom ostávajú dlho vláčne a chutné, je to úplne nový rozmer, určite vyskúšajte!

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
130 ml
mlieko
15 g
kryštálový cukor
1/2 ks
droždie
1 ks
vajce
500 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
170 g
jogurt
štipka
soľ

Plnka:

100 g
maslo
3 lyžičky
škorica
120 g
kryštálový cukor

Poleva:

1 ks
vanilkový puding
2-3 lyžice
kryštálový cukor
0,5 l
mlieko
1 ks
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Urobíme si kvások z mlieka, droždia a cukru.
  2. Kvások zmiešame s ostatnými surovinami na cesto a necháme asi hodinu vykysnúť.
  3. Medzitým si v hrnci roztopíme maslo a zmiešame s cukrom a škoricou. To bude plnka.
  4. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, potrieme plnkou, zavinieme, nakrájame na asi 3-4cm široké slimáčiky a poukladáme na vopred vymastený a vysypaný plech.
  5. Pečieme 30 minút na 180st.
  6. Nakoniec si uvaríme puding a nalejeme ho na ešte horúce slimáky. Všetko necháme vychladnúť a potom podávame. Samozrejme, ak niekto nechce, tento krok môže vynechať a rovno sa pustiť do baštenia.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár