NajRecept.sk Dezerty Štrúdle a záviny Krehká štrúdľa z cesta z kyslej smotany - fotopostup
Krehká štrúdľa z cesta z kyslej smotany - fotopostup
Recept Krehká štrúdľa z cesta z kyslej smotany - fotopostup
Mineralka Mineralka    ·   6.5.2021

Krehká štrúdľa z cesta z kyslej smotany - fotopostup

Najlepšie štrúdľa aká existuje, ale tak druhá najlepšia, pretože tie top najlepšie sú od našich babičiek, ktoré cesto ťahali na stole, aspoň takto si to pamätám ja. Keď sa robila štrúdľa, robila sa na čo najväčšom stole, aby bolo cesto ultra jemné a tenké. Ten kto nevedel, mohol sa snažiť, aj tak cesto potrhal. Toto je druhá najlepšia štrúdľa akú som jedla. Cesto je úplne jednoduché, je z kyslej smotany. Plnila som makom, tvarohom a jablkami, každý si pochutnal. Autor: Mineralka

Suroviny

Cesto:

300 g
hladká múka
200 g
kyslá smotana
2 ks
vajce
štipka
soľ

Ďalej budeme potrebovať

3 lyžice
masť
3 lyžice
hladká múka

Náplň:

tvaroh
jablká
mak
kryštálový cukor
vanilkový cukor
hrozienka
škorica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z hladkej múky, kyslej smotany, vajec a štipky soli spracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a natrieme hmotou z roztopenej masti, do ktorej sme pridali hladkú múku. Cesto zrolujeme, rozdelíme na 5 rovnakých kusov a odložíme na pol hodinu do chladničky.
  2. Kým cesto odpočíva v chladničke, pripravíme si náplne.
  3. Do jablkovej a tvarohovej som pridala vanilkový a kr. cukor a hrozienka, do makovej som pridala trochu nastrúhaných jabĺk, ale každý si pripraví plnku podľa vlastnej chuti.
  4. Z každého valčeka cesta rozvaľkáme tenký plát, ktorý natrieme plnkou a stočíme. Preložíme na plech a povrch potrieme olejom.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 - 40 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár