Krehká štrúdľa z cesta z kyslej smotany - fotopostup

Recept Krehká štrúdľa z cesta z kyslej smotany - fotopostup

Pridal: Mineralka, 6.5.2021

Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Recept Krehká štrúdľa z cesta z kyslej smotany - fotopostup
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najlepšie štrúdľa aká existuje, ale tak druhá najlepšia, pretože tie top najlepšie sú od našich babičiek, ktoré cesto ťahali na stole, aspoň takto si to pamätám ja. Keď sa robila štrúdľa, robila sa na čo najväčšom stole, aby bolo cesto ultra jemné a tenké. Ten kto nevedel, mohol sa snažiť, aj tak cesto potrhal. Toto je druhá najlepšia štrúdľa akú som jedla. Cesto je úplne jednoduché, je z kyslej smotany. Plnila som makom, tvarohom a jablkami, každý si pochutnal. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Recept Krehká štrúdľa z cesta z kyslej smotany - fotopostup

Pridal: Mineralka, 6.5.2021

Kategorie: Štrúdle a záviny, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

Cesto:

300 ghladká múka
200 gkyslá smotana
2 ksvajce
štipkasoľ

Ďalej budeme potrebovať

3 lyžicemasť
3 lyžicehladká múka

Náplň:

tvaroh
jablká
mak
kryštálový cukor
vanilkový cukor
hrozienka
škorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z hladkej múky, kyslej smotany, vajec a štipky soli spracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a natrieme hmotou z roztopenej masti, do ktorej sme pridali hladkú múku. Cesto zrolujeme, rozdelíme na 5 rovnakých kusov a odložíme na pol hodinu do chladničky.
  2. Kým cesto odpočíva v chladničke, pripravíme si náplne.
  3. Do jablkovej a tvarohovej som pridala vanilkový a kr. cukor a hrozienka, do makovej som pridala trochu nastrúhaných jabĺk, ale každý si pripraví plnku podľa vlastnej chuti.
  4. Z každého valčeka cesta rozvaľkáme tenký plát, ktorý natrieme plnkou a stočíme. Preložíme na plech a povrch potrieme olejom.
  5. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 - 40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť