Koláč zo slivkového kompótu, bez vajec a mlieka

Recept Koláč zo slivkového kompótu, bez vajec a mlieka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nakopilo sa nám doma viac kompótov a preto som sa rozhodla z nich niečo upiecť. Vymyslela som koláč, ktorý je vhodný aj pre ľudí s intoleranciou na vajíčka, či laktózu. Koláč sa vydaril, je jednoduchý a chutný.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto

500 mlslivkový kompót
130 ghladká múka (špaldová, pšeničná)
20 gkakao
10 gčokoládový pudingový prášok
2 lyžičkymletá škorica
1 bal.vanilínový cukor
1 lyžičkaprášok do pečiva
rumová aróma
prípadne sladidlo (závisí od sladkosti kompótu)

Orechová vrstva

100 gmleté vlašské orechy
50 mlrum
20 gmed

Slivková vrstva

500 mlslivkový kompót
25 gmed
25 gškrob
15 gzlatý klas (je možné použiť len škrob, len zlatý klas alebo nahradiť vanilkovým pudingovým práškom)

Kakaová poleva

20 gkakao
1 lyžičkamletá škorica
40 gslivkový lekvár
20 gmed
3 lyžicevoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Slivkový kompót rozmixujeme tyčovým mixérom. Suché ingrediencie na cesto zmiešame. Pridáme rozmixovaný kompót a premiešame. Cesto vylejeme do malej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Po dopečení stiahneme papier na pečenie a korpus vložíme naspäť do formy.
  2. Orechy zmiešame s medom a rumom. Navrstvíme na upečený korpus.
  3. Slivkový kompót na slivkovú časť opäť rozmixujeme tyčovým mixérom. Dáme do hrnca, pridáme med a škrob so zlatým klasom, ktoré sme rozmiešali vo vode (alebo šťave z kompótu). Varíme do zhustnutia ako puding. Necháme mierne vychladnúť. Navrstvíme na orechovú časť.
  4. Kakaovú polevu si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Polevu rovnomerne rozotrieme na slivkovú časť. Pripravený koláč odložíme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť