Kokosové rezy so žĺtkovou polevou

Recept Kokosové rezy so žĺtkovou polevou

Pridal: Kvietok278, 17.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Moja svokra miluje kokos a tak som ju chcela potešiť niečím sladkým. Ešte predtým, keď som bola malá, moja mamka pripravovala na nejaké oslavy kokosové rezy so žĺtkovou polevou, ktorá sa iba sušila v rúre a tak ma napadlo, že aj ja ho urobím. Je naozaj veľmi jednoduchý. Kakaové cesto a vo vnútri vynikajúca bohatá kokosová plnka. Cukru tam je habadej, ale nevadí, veď nemusíte zjesť celý plech naraz. Autor: Kvietok

FOTKA OD VÁS

Pridal: Kvietok278, 17.5.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

350 ghladká múka
200 gmaslo
200 gpráškový cukor
1 ksvajce
2 lyžicekakao
1/2 bal.prášok do pečiva

Kokosová náplň:

6 ksbielok
250 gpráškový cukor
250 gkokos

Poleva:

6 ksžĺtok
250 gpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto som zmiešala a spracovala pomocou mixéra do guličky. Guľôčku som rozdelila na polovicu a každú časť som rozvaľkala na rovnaký plát.
  2. Pripravíme si klasický veľký plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a preložíme jeden plát cesta. Ak nemáte papier, pokojne plech vymažte tukom a vysypte múkou.
  3. Na cesto navrstvíme kokosovú plnku (bielky vyšľaháme s práškovým cukrom do tuhej peny, pridáme kokos a jemne, ručne ho zapracujeme do bielkov). Preložíme druhý plát cesta a jemne ho rukami zatlačíme do plnky, aby sme nemali žiadny vzduch medzi náplňou a cestom.
  4. Poprepichujeme vidličkou, aby sa cesto počas pečenia nenafúklo a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20-25 minút. Nepečte príliš dlho, aby ste koláč nevysušili.
  5. Tesne pred koncom pečenia začnite šľahať žĺtky s práškovým cukrom. Šľaháme do hustej peny a natrieme na ešte horúci koláč. Pekne a rýchlo rozotrieme. Rúru vypneme, vložíme ešte celý koláč aj s polevou dovnútra, dvierka mierne pootvoríme a necháme ho tam ešte 5 minút, aby sa poleva vysušila.
  6. Koláč po 5 minútach vyberieme a necháme v plechu vychladnúť.
  7. Krájala som ostrým nožom, ktorý máčame v horúcej vode, aby sa poleva nelámala.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť