Klasické hovädzie na hubách

Pridal: NajLucka, 25.8.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Klasický obed - hovädzie na hubách a ako príloha ryža.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 25.8.2021
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Potrebujeme:
500 ghovädzie mäso
1 kscibuľa
hrsťsušené húby
1 kshubový bujón alebo hubové korenie
1 lyžicahorčica
soľ
korenie
červená paprika mletá
olej
solamyl alebo hl. múka
- Hovädzie mäso si umyjeme a narežeme na rezance.
- Na oleji do zlatista opražíme cibuľu, poprášime ju červenou paprikou premiešame a rýchlo pridáme mäso, aby nezhorkla, podlejeme hubovým vývarom, okoreníme osolíme pridáme horčicu, horúcou vodou sparené huby a dusíme do mäkka.
- Keď je mäso mäkké deravou vareškou ho vyberieme a šťavu zahustíme hladkou múkou alebo solamylom rozmiešaným vo vode.
- Chvíľu povaríme, pridáme mäso premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť!!!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Klasické hovězí na houbách.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Gombás marhahús.
KOMENTÁRE K RECEPTU