Karamelové košíčky poliate čokoládovou polevou

Recept Karamelové košíčky poliate čokoládovou polevou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborný recept, ktorý si na Vianoce zamilujete. Cesto je krehké a zároveň jemné, krém je lahodný z karamelového salka a masla a na vrchu tenká vrstva čokolády. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

250 ghladká múka
50 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
140 gmaslo
2 ksžĺtok

Krém:

1 plechovkakaramelové salko
250 gmaslo

Vrch:

čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme guličku, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne hodinu.
  2. Po hodine cesto vyberieme, odoberáme menšie kúsky, ktoré natlačíme do formičiek.
  3. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 7 minút (záleží na veľkosti formičiek - sledujeme).
  4. Maslo vyšľaháme spolu s karamelovým salkom na hladký krém, ktorý preložíme do cukrárskeho sáčku s ozdobnou špičkou a striekame do košíčkov.
  5. Dáme stuhnúť do chladničky a potom namočíme do čokoládovej polevy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť