Karamelové guličky - vegánska verzia zo pšenových pukancov

Recept Karamelové guličky - vegánska verzia zo pšenových pukancov
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Burizónové guľky to bol vianočný hit môjho detstva. Vôňa a chuť karamelu, to určite tiež patrí k Vianociam. Určite si ich podľa tohto receptu môžete pripraviť aj z klasických surovín, ale ak máte chuť experimentovať, môžete si prirpaviť aj túto vegánsku verziu zo pšenových pukancov.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:

SUROVINY

1 kskondenzované sladené kokosové mlieko
300 gtrstinový cukor
250 g (rastlinné)maslo
200 g (alebo burizóny)pšenové pukance

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na panvici necháme cukor roztopiť na karamel. Pridáme kondenzované mlieko a miešame až kým sa nám nespojí do jednoliatej hmoty.
  2. Odstavíme a pridáme maslo, ktoré necháme roztopiť. Necháme mierne vychladnúť. Do takto pripraveného krému vysypeme pšenové pukance alebo burizóny. Tvarujeme guľky, ktoré vložíme do papierových košíčkov.
  3. Do takto pripraveného krému vysypeme pšenové pukance alebo burizóny.
  4. Tvarujeme guľky, ktoré vložíme do papierových košíčkov.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť